DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Leclerc szerint nem lehetetlen a pole-pozíció megszerzése

Magabiztosan és reménykedve nyilatkozott a Holland Nagydíj pénteki napjának leggyorsabb versenyzője, Charles Leclerc. Még a pole-pozíció megszerzését sem tartja elképzelhetetlennek.

 

Elképesztően erősen kezdett Hollandiában a Ferrari, hiszen nem elég, hogy Carlos Sainz és Charles Leclerc már az első szabadedzésen is a harmadik-negyedik helyen végeztek, de a második gyakorlást az élen zárta az olaszok párosa.

Kettejük közül Charles Leclerc autózta a gyorsabb időt a délutáni gyakorláson, aki már csütörtökön is elmondta, hogy egy erősebb hétvégére számít csapatától, ez pedig egyelőre beigazolódni is látszik. Így értékelte a pénteki napot a monacói.



„Hihetetlenek ezek a döntött kanyarok egy Formula-1-es autó volánja mögött. A tapadás is elképesztő, ráadásul az első nap után úgy tűnik, gyorsak is vagyunk” – mosolyodott el Charles Leclerc, aki idén már kétszer is lemaradt a győzelemről.

 

„Ugyanakkor nem szabad hátradőlnünk, mert biztos vagyok benne, hogy holnap a többiek is gyorsabbak lesznek. A sok piros zászló szerintem nem ferdítette el a szabadedzések eredményét, megérdemelten vagyunk az első két helyen, de a megtankolt etapok nem tűntek olyan jónak, mint az egykörös próbálkozások.”

„Már sejtjük, hogy mitől lehet ez, és ha este jó munkát végzünk, akkor holnap is gyorsak lehetünk. Eddig is sejtettük, hogy jobbak leszünk, mint Spában, de most nagyon jók vagyunk. Biztos, hogy holnapra találnak valamit a topcsapatok, de a közvetlen riválisainkat tekintve, eddig jók vagyunk.”

„Szerintem benne van a pakliban, hogy holnap is az első helyekért harcolhatunk. Szokták mondani, hogy aki mer, az nyer, ezen a pályán pedig valóban kifizetődik a kockázatvállalás. Carlosszal hajtjuk egymást, így az időmérőn bármi elképzelhető.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: