DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
F1

Hamilton: Nem dőlt össze a világ

Az első szabadedzést ugyan még az élen zárta Lewis Hamilton, a második gyakorláson azonban már az első körében motorprobléma ütötte fel a fejét a Mercedesben. Hamilton szerint nem dőlt össze a világ.

Különösen fontos egy „új” helyszín érkezésekor, hogy a pilóták a lehető legtöbb időt tölthessék a pályán, hogy kiismerjék annak minden trükkjét. Miközben az egész mezőnynek meggyűlt a baja a piros zászlós megszakításokkal, talán Lewis Hamilton járt a legrosszabbul, akinek Mercedesében motorhiba lépett fel, így a teljes második szabadedzés kiesett számára.

„Egyelőre nem tudom, mi okozta a meghibásodást, csak annyit mondtak nekem, hogy állítsam le a motort. Viszont ez nem a világvége, hiszen nagyon szép időnk van és jó ennyi fanatikus szurkolót látni a pálya szélén” – kezdte Hamilton a pénteki értékelését.



„Ez az idő már elveszett, nincs mit tennünk, nyilván hiányozni fog, de Valtteri tudott körözni, így az ő adatai sokat jelenthetnek majd számomra, holnap pedig talán visszahozhatunk valamit abból az időből, amit ma elveszítettünk.”

A világbajnoki éllovas az első gyakorlást az élen zárta, amivel elégedett is volt: „Egyértelműen örülök ennek, de azért eszközöltünk néhány változtatást az autón a második szabadedzésre, amikről végül nem derült ki, hogy jó vagy rossz irányba vittek-e bennünket, hiszen csak egyetlen kört tudtam menni.”

„Imádom ezt a pályát, egyszerűen fantasztikus” – mondta Zandvoortról Lewis Hamilton, aki még nagyon régen, az F3-as korszakában versenyzett itt korábban. „A kanyarok elképesztően tempósak, ez egy igazi, vérbeli versenypálya.”

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol garantált a jó közösség és két futam között sem hagyunk benneteket unatkozni!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: