DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Russell már tudja, hol fog versenyezni jövőre

Bár a bejelentés még mindig várat magára, a fiatal brit az F1-es Holland Nagydíj médianapján megerősítette: már Spa előtt megtudta, hogyan is döntött végül a Mercedes vele kapcsolatban.

A 2022-es pilótapiac kulcskérdése továbbra is az, hogy Valtteri Bottasra vagy George Russellre esett-e a Mercedes választás Lewis Hamilton csapattársaként. Minden jel arra utal, hogy ezúttal már az ifjú brit kapja meg a lehetőséget az Ezüst Nyilaktól – ám akárcsak finn riválisa, ő sem volt hajlandó elárulni Zandvoortban, milyen döntés is született:

„Pillanatnyilag nincs hír, amit bejelentenénk. Ugyanaz a helyzet, mint volt múlt héten Spában” – nyilatkozta Russell a Holland Nagydíj sajtótájékoztatóján, amelyen a Formula.hu is részt vett. Amikor viszont arról kérdezték, hogy ő személyesen tudja már, melyik csapat tagja lesz 2022-ben, így válaszolt a jelenleg a Williamst erősítő pilóta: „Igen, tudom, hol fogok versenyezni jövőre.”

russell-dppi-belga-2021



Russell később azt is elárulta, hogy mikor értesült arról, mi is lett a Mercedes döntése, amelyről Toto Wolff csapatvezető múlt szombaton beszélt először nyíltan úgy, hogy megszületett: „Szóban Spa előtt. De ahogy mondtam, még nincs mit bejelentenünk, de tudom, hol fogok versenyezni, és ezt Spa előtt tudtam meg.”

A Belgiumban karrierje első F1-es dobogóját – az eső miatt gyakorlatilag elmaradt futamon – megszerző versenyzőnek elmondták, hogy Hamilton nem sokkal korábban úgy nyilatkozott, hogy szerinte az ő érkezése sem fogja megbontani a Mercedesen belüli harmóniát. De vajon mit gondol erről maga és a hétszeres vb-elsővel való közös munkáról Russell?

„Nagyon sok elméleti dolog volt ebben, még semmi sem végleges. Ahogy azt az elmúlt három évben rengetegszer elmondtam, rendkívül tisztelem Lewist és mindent, amit elért. Láttam, milyen keményen dolgozik a mérnökeivel, amikor ott voltam mellette juniorversenyzőként. Egyértelmű, hogy nemcsak a nyilvánvalóan óriási tehetségére támaszkodik. Minden versenyző szeretne a legjobbak ellen harcolni és a legjobbaktól tanulni. Úgy vélem, elképesztő lehetőség lenne ott dolgozni, de ezt már az elmúlt három évben is elmondtam. Lewis minden idők legjobbja, és hatalmas lehetőség lenne mellette versenyezni és tanulni tőle.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: