DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton: Nincs mit bizonyítanom George ellen

Minden jel arra mutat, hogy csak idő kérdése, mikor jelenti be a Mercedes, hogy jövőre már Russell lesz a hétszeres világbajnok csapattársa – a 36 éves brit beszélt arról, milyen lehet a kapcsolatuk.

Egybehangzó sajtóértesülések szerint csak napok kérdése, hogy a Mercedes végre bejelentse, kit szerződtetett Lewis Hamilton mellé 2022-re. A várakozások szerint George Russell lesz a kiválasztott, míg Valtteri Bottas útja az Alfa Romeóhoz vezethet. Ez azt jelenti, hogy Hamilton öt év után ismét új csapattársat kap: bár a finnel remeknek tűnt a viszonya, korábban Fernando Alonsóval és Nico Rosberggel is voltak feszültségek. A Holland Nagydíj sajtónapján – amelyen a Formula.hu is részt vett – arról kérdezték a nyolcadik vb-címéért harcoló pilótát, hogy milyen kapcsolatra számít Russell-lel:

„Szerintem egész jó lesz. George egy hihetetlenül tehetséges pilóta, a múlt hétvégének is az ő időmérős köre volt a fénypontja, egészen lenyűgöző volt. Úgy gondolom, hogy alázatos, nagyszerű a hozzáállása, természetesen brit is, ami alighanem segít majd a kommunikációban. De hozzá kell tennem, hogy roppant támogató csapattársam jelenleg, ezért is támogattam mindig Valtterit, hiszen most is van egy elvégzendő feladatunk. Egyikünk sem tudja egyedül megnyerni a csapatvilágbajnokságot, együtt kell elérnünk. De egyértelműen ő a sport egyik jövője, úgy vélem, már mostanáig is hihetetlen vezetést mutatott, és biztos vagyok benne, hogy még fejlődni is fog, amit jobb egy ilyen nagyszerű csapatban elérni vagy bármelyikben, ahova menni fog.”

hamilton-zandvoort-day0-dppi



Több pilóta, így például a vb-aspiráns Max Verstappen is úgy véli, hogy Russell alaposan megnehezítheti majd Hamilton életét. A 36 éves brit ugyanakkor nem érzi úgy, hogy bizonyítania kellene majd valószínűsíthető új kollégája oldalán: „Nem gondolom, hogy bármit bizonyítanom kell. Hihetetlen versenyzők ellen harcoltam csapattársként, az újoncévemben például Fernando ellen. Nem érzem úgy, hogy bármit is bizonyítanom kell.”

„Ha úgy alakul, hogy új csapattársat kapok… Már más fázisában járok az életemnek. Izgatottan figyelem, ahogy érkeznek a fiatalok. Természetesen nem akarok kikapni egy fiatal versenyzőtől. De izgatott vagyok, hogy láthatom a fejlődésüket, mert végső soron én is a sportág rajongója vagyok. Hallhattatok Landóról is beszélni engem. Sokszor magamat is látom ebben a fiatalabb generációban. Rájuk támaszkodhat a sport a jövőben. Mindig lesznek dolgok, amiket egymástól tanulhatunk, de a fontos, hogy mindig meglegyen a tisztelet, ennek magja pedig a kommunikáció. Nagyszerű a csapatunk a morál és a folyamatok szempontjából, és ahogy a csapat körbeöleli a versenyzőket. Ezért van harmónia a csapatunkban, és szerintem sokkal jobban felkészültünk, mint a korábbi években.”

Hamilton attól sem tart, hogy az említett harmóniát megbonthatja Russell érkezése: „Nem aggódom emiatt. Nyilván egy ismeretlen személlyel mindig idő kell, még akkor is, ha például új mérnököt vagy szerelőt kapunk. George viszont már eddig is a köreinkben volt, már versenyt is teljesített velünk, ott volt a háttérben. Szerintem elég jól ismeri a környezetet. De ahogy mondtam: most arra fókuszálok, hogy nekem és Valtterinek feladatunk van. Büszke vagyok rá, hogy Valtteri mellett dolgozhatok: egy remek ember, szerintem ez a fő kulcsa annak, hogy megvan a tisztelet. De emellett kemény ellenfél, sosem adja fel, és segített, hogy megnyerjük a csapattal a világbajnoki címeket.”

A sajtótájékoztatón szóba került a hétszeres vb-győztes kínos bakija is, amikor az Instagram-posztjában Russellt jelöltje meg kutyája, Roscoe helyett. A világbajnokságot hárompontos előnnyel vezető Mercedes-pilóta elmondta: nem akart ezzel semmit sem elárulni – annak viszont örült, hogy ennek köszönhetően megugrott Roscoe követőinek a száma.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: