DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
F1

Wolff már nagyon várja a holland versenyt

Nem jött ki jól a Belga Nagydíj a Mercedes számára, ám többek között ezért is akkora a várakozás csapaton belül a következő futamot illetően. A csapatfőnök szerint új lehetőségek előtt állnak.

Senkinek sem volt egyszerű a múlt vasárnap Belgiumban, sokan pedig még mindig nem tudták magukat túltenni azon, hogy mindössze néhány biztonsági autó mögött megtett körért osztottak pontokat. Ez persze nem mindenkit zavart, George Russell például élete első F1-es dobogójának örülhetett többek között ennek is köszönhetően, a Mercedes viszont nem járt jól ezzel a lebonyolítással.

Valtteri Bottas egy gyenge időmérő edzés és a korábbi büntetésének köszönhetően kiszorult a legjobb tíz közül, így pedig pont nélkül zárta a hétvégét, a címvédő Lewis Hamilton pedig veszített előnyéből a legnagyobb riválisához, Max Verstappenhez képest. A német márka csapatfőnöke, Toto Wolff szerint csalódás volt az előző verseny, de már várja a visszatérést.

„Még mindig van bennünk frusztráció amiatt, hogy a múlt hétvégén nem tudtunk versenyezni. Soha nem láttunk még ilyen helyzetet, és a körülmények hihetetlenül nehezek voltak odakint, így egyszerűen nem lett volna biztonságos elindulni. Ha enyhült volna az időjárás, azt hiszem, hihetetlen versenyben lehetett volna részük a szenvedélyes és elkötelezett rajongóknak, akik az esőben vártak” ─ idézte Wolff szavait a PlanetF1.



„Nem volt kielégítő érzés, hogy a Safety Car mögött mindössze néhány körrel távozhattunk Belgiumból, de ez van. Le kell zárnunk ezt a fejezetet, és gyorsan a következőre kell összpontosítanunk. Az elmúlt hétvégén mindkét bajnokságban pontokat veszítettünk, de szerencsére nem kell sokáig várnunk arra, hogy javítsunk és ez egy izgalmas kilátás számunkra.”

Wolff arra is kitért, hogy a Formula-1 hosszú idő után tér vissza Hollandiába, úgy véli ez új lehetőségeket ad mindenkinek, így újra esélyük lehet előnybe kerülni a riválisokkal szemben.

„Az F1 ezen a hétvégén több évtized után először tér vissza Zandvoortba. Ez egy izgalmas pálya a pilótáknak, mert gyors és sodró lendületű. Igazi régi vágású pályának érződik, így biztos vagyok benne, hogy alig várják már ezt a kihívást. Csapatként mi is élvezzük ezt, mert mindenki számára új és ez lehetőségeket jelent az előnyök megtalálására. Pénteken igyekszünk majd belecsapni a lecsóba és felvenni a harcot a versenytársainkkal, izgalmas lesz látni, hogy ki kerül ki győztesként” ─ tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: