DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 22. vasárnap
F1

Russell: Nem érdekel, hogy lettem dobogós!

Abszurdra sikeredett a Belga Nagydíj, melyen végül két, biztonsági autó mögött töltött kör döntött a végeredményről. A második helyet így megszerző Russell szerint ez nem csorbít az érdemeken.

A Belga Nagydíj még úgyis tudott emlékezetes pillanatokat szerezni, hogy gyakorlatilag meg se történt. George Russell például élete első dobogós helyezését ünnepelhette, miután a Bernd Mayländer mögött eltöltött két körben változatlan maradt az állás. Amíg a Williams pilótája, Russell dobogójához eddig is kaotikus verseny kellett volna. Tudta ezt, de ezt a csodaszámba menő eredményt egyáltalán nem így képzelte el.

Ez azonban végül egyáltalán nem zavarta, jobban örült annak, hogy szombati teljesítménye végre kifizetődött. „Nem érdekel” – vágta rá azonnal, mikor az interjút készítő Paul di Resta felvetette neki, furcsa körülmények között került a pódiumra. „Végre megkaptam a jutalmamat a nagyszerű időmérőért” – világított rá az ennél sokkal fontosabb tényre Mr. Szombat.

Természetesen a második helyért járó kilenc pont a csapatnak is hatalmas segítség a konstruktőri küzdelemben, így Russell miattuk is nagyon boldog. „Ami engem és a csapatot illeti, ez bámulatos eredmény. Az egész csapat megérdemli, elképesztően keményen dolgoztak az elmúlt években, de semmivel nem tudták bizonyítani. Tegnap megtettük, ma pedig itt vagyunk, a dobogón” – dicsérte a Williams erőfeszítéseit is.

A rajongókat pedig mindenki máshoz hasonlóan sajnálja, de hálás, hogy a többségük még az időjárás és a bizonytalanságok ellenére is kitartott. „Nagyon sajnálom az összes szurkolót, aki ma kint volt, kár, hogy nem szolgálhattunk egy jó versennyel” – fejezte ki együttérzését a bőrig ázó közönség iránt is.  



Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: