DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Verstappen: Nehéz lesz előzni Zandvoortban, de…

A Belga Nagydíj után most már a tényleges hazai futamára készül a Red Bull vb-aspiráns pilótája, aki óriási szurkolói támogatásra és élvezetes-gyors kanyarokra számít a visszatérő holland pályán.

Némi túlzással egymás után két hazai versenyt teljesíthet a Formula-1-ben Max Verstappen, hiszen a múlt heti Belga Nagydíj után a mostani hétvégén Zandvoortba utazik a mezőny, hogy 1985 után ismét Holland GP-t rendezzenek. A spái futamot meg is nyerte a Red Bull versenyzője – vagyis úgy pontosabb a megfogalmazás, hogy őt hirdették ki a kétkörös biztonsági autós körözés győztesének. Csapatának zandvoorti előzetesében így tekintett vissza Verstappen a vasárnapi eseményekre:

„Nem ilyen módon megszerzett győzelemre számítunk, és nem így akartuk, hogy a hétvége alakuljon, de a győzelem az győzelem, a pontok pedig fontosak mindkét bajnokság szempontjából, ki kell hoznunk a maximumot az összes lehetőségből. Természetesen pilótaként mindannyian versenyezni akartunk és show-t szolgáltatni a rajongók számára, és nyilván nem volt egyszerű a döntés, de a látási körülmények miatt nem volt biztonságos, s ezt tiszteletben kell tartanunk.”

verstappen-redbull-zandvoort-showrun-1



A „félig hazai” nagydíj után most következik a tényleges hazai verseny, méghozzá egy több évtized után visszatérő helyszínen: „Nagyon várom, hogy Zandvoortban versenyezhessek. Különleges lesz Hollandiában, a hazai közönségem előtt versenyezni, emellett versenyzőként is jó kihívást jelent egy új helyszínre menni és kiismerni a határokat egy F1-es autóval” – fogalmazott az összetett tabellán Lewis Hamiltonnal szemben hárompontos hátrányban lévő holland.

„Lenyűgöző volt látni, mennyi rajongó szurkolt nekünk Ausztriában és Belgiumban, és remélem, remek show-val szolgálhatunk most hétvégén is a lelátón ülők számára. Ami a pályát illeti, kissé talán nehéz lesz előzni, az egykörös teljesítményt illetően viszont szerintem kielégítő lesz. Az időmérős körök nagyon gyorsak lesznek, úgyhogy nagyon sokba kerülhet akár egyetlen hiba is. Azok után, hogy a tavalyi futamot törölték, az idei verseny még különlegesebb lesz, és természetesen nagyszerű lenne egy újabb győzelem a Narancs Hadsereg előtt.”

Verstappen 2014-ben nyert Formula-3 Masters-futamot Zandvoortban, azóta azonban néhány kanyart módosítottak a holland pályán – erről így beszélt a Red Bull pilótája: „Egyetlen versenyt futottam Zandvoortban, méghozzá Formula-3-as autóban. Akkoriban úgy ismertek, mint ’valakinek a fia’, de most már ez fordítva lesz! [nevet] A pálya természetesen azóta változott, néhány kanyart módosítottak rajta. Már az F3-as autóban ülve is élvezetesek és nagyon gyorsak voltak a kanyarok, úgyhogy izgatottan várom, hogy egy még nagyobb tapadást nyújtó F1-es autóval versenyezzek rajta. Voltam itt néhányszor Red Bull-os bemutatókon régebbi F1-es autókkal, szóval teljesítettem már néhány F1-es kört a felújított pályán, ami hasznosnak bizonyulhat az első körökben.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: