DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ricciardo: Nem volt értelme versenyezni

A McLaren ausztrál pilótája egy ünnepi futamra készült, ám helyette csak a várakozás és a kötelező két kör maradt. Daniel Ricciardo szerint lehetetlen volt ilyen körülmények között vezetni.

A Belga Nagydíj szombati időmérő edzése után egy nagyon izgalmas futamra vártak a szurkolók vasárnap, ám az időjárás végül lehetetlenné tette a versenyzést. A hosszas várakozás után a mezőny végül megtett két kört a biztonsági autó mögött, így ennek köszönhetően értékelni lehetett a pilótákat, akik fél pontokkal gazdagodtak.

Az ausztrál versenyző nagy reményekkel várhatta a versenyt, hiszen az idei évben nem igazán jött ki a lépés számára, a kvalifikáción viszont a 4. helyen zárt, ráadásul a karrierje 200. rajtjára készülhetett. Korábban mindössze 19 pilóta volt képes elérni ezt a mérföldkövet, Ricciardo viszont elég emlékezetes módon ünnepelhetett.

A McLaren pilótája végül megtarthatta a szombaton megszerzett pozícióját, azt pedig helyes döntésnek tartja, hogy nem hagyták őket versenyezni.



„Őszinte leszek, a fedélzeti kamerák minőségégének köszönhetően most már nem kell túl sokat magyarázkodnunk a rajongóknak a látási viszonyokról, szinte első kézből látják, amit mi látunk. Ez nyilvánvalóan nem csak veszélyes, de értelme sincs úgy vezetni, hogy nincs kilátás. A gumikról nem is beszélve, a pályán lévő vízmennyiséget elég nehéz szétoszlatni, ilyenkor pedig jön az aquaplaning. Ez egy másik olyan szituáció, amikor nem vagyunk ura a helyzetnek, szóval ez túlmutat az ügyességen. Inkább fizikának nevezném, mert az autók egyszerűen nem maradnak a pályán” ─ mondta Ricciardo a Sky Sportsnak nyilatkozva.

Bár benne volt a pakliban, hogy esetleg egy nappal elhalasztják a futamot és hétfőn rendezik meg, a hétszeres futamgyőztes nem igazán örült volna ennek, így inkább elviccelte a dolgot.

„Én, aki ausztrál vagyok, tényleg sokáig ebben az időjárásban akarok maradni? Nem igazán. Az, hogy még egy napot ebben az időjárásban töltsünk, nem volt túl vonzó, de persze nem csak magunknak és a versenyzői természetünknek, hanem a szurkolóknak is szerettünk volna adni valamit. Ha ez egy kétkörös futam, akkor egy kétkörös futamot” ─ tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: