DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Mégis Bottas lenne az ideális választás?

Még mindig nem tudni, hogy ki lesz Lewis Hamilton csapattársa jövőre a Mercedesnél, ám a legtöbb ember George Russell mellett tenné le a voksát. A Sky szakértői azonban más véleményen vannak.

Az már korábban eldőlt, hogy Lewis Hamilton folytatja a pályafutását és a Mercedes pilótája marad, az viszont továbbra is kérdéses, hogy ki mellett indul majd a hétszeres világbajnok 2022-től. Már elég régóta megy a találgatás, azt viszont mindenki tényként kezeli, hogy a német márka a tehetséges és Belgiumban is fantasztikus időmérőt teljesítő George Russell, vagy pedig jelenlegi pilótájuk, a finn Valtteri Bottas között fog dönteni.

Bár mindkét pilóta mellett szólnak érvek, a Williams fiatal brit versenyzője már tavaly is bizonyított a Mercedes autójában, amikor Hamilton helyett ugrott be egy versenyre, azóta pedig jelenlegi csapatában is kiváló formában van és a maximumot hozza ki az autójából. Ebből a szempontból tehát kézenfekvő lenne Russellt választani, ám vannak, akik másképp gondolják ezt. A korábbi F1-es pilóták, Karun Chandhok, valamint Paul di Resta jelenleg a Sky Sports szakértői csapatát erősítik, ők pedig úgy vélik, több minden szól a finn versenyző mellett.

„Bottas nagyon jó a kvalifikáción, de a versenyeken nem az, elég megnézni azt az egy bahreini futamot, amit George mellette teljesített. Sokszor mondják, hogy jó, ha Lewisnak ott van, de biztos vagyok benne, hogy ők is a nagyobb képet nézik és hosszú távra terveznek. Russell és Lewis minden szempontból olyan, mint Fernando és Lewis a McLarennél 2007-ben. Láthatjuk, ahogy a fiatal trónkövetelő a már befutott világbajnokkal szemben áll és egy kis tűzijáték lehetne ebből, amit őszintén szólva nekünk, a pálya szélén állóknak nagyon jó lenne nézni!” ─ idézte Chandhok szavait a PlanetF1.



Az indiaiak korábbi versenyzőjével értett egyet Paul di Resta is, ám arra is figyelmeztetett mindenkit, hogy amennyiben idő előtt elküldik Bottast, az bajba sodorhatja őket a világbajnoki címért folytatott harcban.

„Lewis valószínűleg egy jó ideig a Formula-1 valaha volt legsikeresebb versenyzője lesz, Valtteri pedig egy olyan srác, aki az esetek 25 százalékában képes őt felülmúlni. Amikor vasárnap a kerék a kerék elleni versenyekről van szó, az nagyon más, de ha megnézzük, hogyan válnak sikeressé az emberek a sportban, akkor általában szükség van valakire, aki támogatja őket a csúcson. Valtteri ezt az ideális támogató szerepet játssza Lewis számára” ─ mondta Di Resta.

„A Red Bull nyíltan elmondta, amikor újra szerződtette Sergio Perezt, hogy azért tették, mert stabilitást ad nekik a bajnoki címért folytatott küzdelemhez. Ha Valtterinek azt mondják, hogy a következő szezonban már nem ül az autójában, hogyan fog segíteni Lewisnak a címért való harcban? Mi lenne a probléma azzal, ha George még egy évig a Williamsnél lenne?” ─ tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: