DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

„Hülye lenne” nem használni Alonsót a WEC-programhoz az Alpine

Vajon indulhat-e Le Mans-ban az Alpine autójával Fernando Alonso és Esteban Ocon? Laurent Rossi szerint mindkét pilótával beszéltek már erről a lehetőségről...

A Belga Nagydíj pénteki sajtótájékoztatóján hangzott el az a kérdés Laurent Rossi vezérigazgató felé, hogy mivel az Alpine egyre nagyobb energiákat fektett a WEC-be és Le Mans-ba, vajon használni fogja-e ilyen szerepben két Formula-1-es pilótáját, Fernando Alonsót és Esteban Ocont - utóbbi ott is volt az idei versenyen és azt mondta, hogy "soha ne mondd, hogy soha, de jelenleg az F1-re koncentrálok".

Rossi is hasonlóan látja a helyzetet: szerinte mindkét versenyzőjükkel beszéltek már erről és bár természetesen sosem lehet semmit kizárni, de nem véletlen, hogy valaki F1-es pilóta, valaki más pedig WEC-pilóta. Mint mondta, mert más típusú autókról, más gumikról van szó, idő kell, amíg hozzászoknak, ráadásul nagyon kimerítő is ez, főleg egy 24 órás futam - nem dönthetnek egyszerűen csak úgy, hogy egyik héten még F1-eznek, a következőn pedig indulnak Le Mans-ban.

wec_1



Hozzátette, hogy a versenynaptár sem túl megengedő ebben - idén kivételes alkalom volt, hogy a Le Mans-i 24 órás futam éppen az F1-es nyári szünetre esett, de általában ütik egymást az érintett hétvégék. Mint mondta: a prioritás a két említett versenyző számára az F1-es szereplés, ott kell teljesítenük és más pilótákat fognak szerződtetni a WEC-szereplésre és Le Mans-ra.

Azt persze kijelentette, hogy természetesen Alonsót és Ocont is szívesen látják ilyen szerepben az F1-es karrierjük után és mivel Alonso már bizonyított is Le Mans-ban, ezért "hülyék lennének" nem használni az ő tudását és tapasztalatát, de egyelőre nem fogják indítani ebben a szériában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: