DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 21. szombat
F1

Russell 2022-ről: Inkább jól csináljuk, mint gyorsan

Sejtelmes és helyenként kissé kínos interjút adott George Russell és Valtteri Bottas párosa, mikor a jövőjükről kérdezték őket. A Williams versenyzője nem szeretné, ha bármit elkapkodnának.

A nyári szünetet követően egyből egy pikáns sajtótájékoztatós összeállítással tért vissza az F1, hiszen a Mercedes szabad ülésére hajtó Valtteri Bottas és George Russell együtt adtak interjút, a fő téma pedig nyilvánvalóan az volt, ki hol folytatja pályafutását 2022-ben.

Az 50. Formula-1-es versenyére készülő Russell először arról beszélt, mit tanult meg eddig a száguldó cirkuszban: „Most már tudom, hogy a Formula-1 nagyon nehéz terep. Landónak is ez lesz az 50., de egyikünk sem fogta még fel. Szinte elrepült az előző 49. Néha meg kell csípnem magam, hogy épp az álmomat élem meg, mert egy idő után kezd megszokottá válni, hogy F1-es autót vezetek.”

Ezt követően azonban jött az elkerülhetetlen kérdés: mit fogtok csinálni 2022-ben? Russell és Bottas is ugyanazokkal a szavakkal utasította el a válaszadást: „Egyelőre nincs olyan fejlemény, amelyet megoszthatnánk veletek.” Russell ekképp fejtette ki bővebben a helyzetet: „Voltak megbeszélések a nyári szünet alatt, de semmit nem tudok elmondani erről ezen a hétvégén és valószínűleg még a következőn sem.”



„Szeretem a dolgokat inkább jól csinálni, mint gyorsan” – mondta sejtelmesen Russell, miközben szinte tapintani lehetett a feszültséget az interjúszobában a két fél között, akik talán már tudnak is valamit, amit mi nem, de egyelőre nem mondhatták el.

„A személyes kapcsolatom Valtterivel rendben van, úgy értem ellenfelek vagyunk és két F1-es pilóta közt sosem lehet az az igazi barátság, de már mindketten felnőttek vagyunk, túlléptünk a múlt nehézségein, nincsenek gondjaink egymással, legalábbis én így érzem” – nevette el magát a Williams pilótája a sajtótájékoztatón, melyen a Formula.hu is részt vett.

„A Mercedes mindkettőnk karrierjét kiemelt fontossággal kezeli, emiatt rendkívül szerencsésnek mondhatjuk magunkat. Részemről nem okoz gondot, hogy holnap történik-e a bejelentés vagy a szezonzárót követően. Megbízunk a minket körülvevő emberekben, akik értünk dolgoznak.”

„Lewis minden idők egyik legjobbja, így versenyzőként szeretném megmérettetni magam vele szemben, ha valakivel szeretném összemérni a tudásom csapattársként, az Lewis” – válaszolt az utolsó kérdésre George Russell.

Csatlakozzatok a Formula Aréna Facebook-csoportunkhoz, ahol elmondhatjátok, szerintetek ki lesz Lewis Hamilton csapattársa 2022-ben!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: