DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Bottas: Számomra ez nem újdonság

A nyári szünet leteltével nemcsak a Red Bull-Mercedes párharc folytatását várja a közönség, hanem a pilótakérdések elrendeződését is. A Mercedes kivár, de ez nem mindenkit lep meg.

Ugyan Spában, ahogy az az elmúlt években lenni szokott, már történt bejelentés a szerződéseket illetően, de Fernando Alonso cseppet sem váratlan maradása helyett a legtöbben némi Mercedes-hírnek örültek volna jobban. Ugyanis Toto Wolff eredetileg a nyári szünet után kívánta tisztázni a pilótakérdést, bár utóbb kijelentette, elnapolták a döntést.

A csütörtöki sajtónapon ennek ellenére megpróbáltak mindent kiszedni a két jelöltből, Valtteri Bottasból és George Russellből, akiket a sajtótájékoztatón – melyen a Formula.hu is jelen volt – egymás mellé is osztottak be. Mivel ez közös ügyük, mindketten épp ugyanannyit tudnak, a különbség, hogy Bottas még szűkszavúbban nyilatkozott, mint brit ellenfele.



„Egyelőre nincs semmi hír, amit megoszthatnánk” – kommentálta tömören Bottas, amikor a jövőjét firtatták, majd sejtelmesen hozzátette: „Talán tudok valamit, talán nem.” Az elől a kérdés elől, amely a halogatás miértjét feszegette, pedig diplomatikusan ki is tért, és a jelen pillanat fontosságáról kezdett beszélni. „Az itt és mostra kell fókuszálnunk, arra, hogy elvégezzük a munkánkat, és a lehető legtöbb pontot szerezzük a csapatoknak, ahol most versenyzünk” – beszélt Russell nevében is, akivel egyébként semmi baja. „Minden rendben, köszönöm, hogy megkérdezted” – válaszolta a kapcsolatukra vonatkozó kérdésre.

A finn pilótát egyébiránt egyáltalán nem zavarja ez a huzavona a szerződése körül; mint mondja, már hozzászokott. „Nincs új a nap alatt. Semmi bajom ezzel a szituációval. Most csak a fejemet lehajtva fókuszálnom kell, a dolgok pedig majd elrendeződnek maguktól” – nyilatkozta. Hozzáállása némiképp jogos, hiszen hungaroringi torpedózásának köszönhetően ötrajthelyes büntetéssel érkezett Belgiumba, így jelenleg a kármentés a legfőbb célja. „A versenytempóra kell koncentrálnunk. Persze nem szabad elfelejteni, hogy ettől még jó helyre kell kvalifikálnom; nem szeretnék például az első tízen kívülről indulni. De minden pálya közül ez az egyik legjobb, ahol rajtbüntetésed lehet, mert itt könnyű előzni. A versenytempó lesz a kulcs” – vázolta hétvégi terveit Bottas, aki arra is számít, hogy ezúttal is alig lesz mérhető a különbség a Mercedes és a Red Bull között.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: