DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ocon nem aludt a győzelme utáni éjszaka

A nyári szünetről visszatérve részleteket árult el az F1 friss futamgyőztese, hogyan ünnepelt a Magyar Nagydíjon elért sikere után – azt is elárulta, melyik volt a legkedvesebb üzenet, amit kapott.

Szűk négy héttel ezelőtt Esteban Ocon nyerte a több szempontból is kaotikusan alakuló Formula-1-es Magyar Nagydíjat, így nem meglepő, hogy a nyári szünetről visszatérve, a Belga GP helyszínén is elsősorban arról faggatták a sajtótájékoztatón – amelyen a Formula.hu is részt vett –, milyen volt a győzelem utáni ünneplés a fiatal francia pilóta számára:

„Fantasztikus volt, nem is történhetett volna jobb pillanatban azzal, hogy utána jött a szünet. Hosszú beszélgetéseket is tartottunk a csapattal, miután a trófea visszatért a gyárba. Videokonferencián keresztül tudtunk kicsit ünnepelni, így működik ez manapság. Minden egyes csapattag készített egy fotót a trófeával, és láttam ezeket a fotókat. De jó volt a családhoz is hazatérni, együtt mindenkivel ünnepeltünk egy vacsorával, aztán pedig pihentünk a szünetben. Nagyszerű időszak volt.”

ocon-gyoz-hung-dppi



Az Alpine pilótája azt is megerősítette, hogy a futam utáni éjszaka egyáltalán nem aludt: „Pontosan! Elég jó kis ünneplést csaptunk a teljes csapattal, természetesen ügyelve, hogy betartsuk a koronavírus miatt hozott szabályokat. Elég jót partiztunk a városban, aztán pedig alvás nélkül szálltam fel a repülőre. Úgyhogy elég kemény volt az a hétfő, de ha újra megtörténne, készen állnék ugyanezt végigcsinálni.”

Ocon a hungaroringi sikerével csatlakozott a Formula-1-es nagydíjgyőztesek 111 fős táborához – de vajon mit jelent ez számára? „Sokat jelent. Ez is része az álmomnak, hiszen amit szeretnék elérni, hogy egy nap világbajnok legyen, ez pedig futamgyőzelmekkel lehetséges. Most nyertem egy versenyt, ami nagyszerű eredmény, de szeretnék többet. Húsz év munkája van ebben, hogy ide jutottam. De ez azt is jelenti, hogy készen vagyunk lecsapni az adódó lehetőségekre: ezt tettük például tavaly Bahreinben is. De továbbra is keményen dolgoznunk, hogy rendszeresen harcolhassunk ezekért a pozíciókért.”

A versenyző ugyanakkor állítja, hogy nem változott meg a nyári szünet előtti diadal hatására: „Az én fejemben nem változott semmi, ugyanazt a munkát végzem a csapattal. De a csapatnál nagyszerű a légkör, az emberek látják, hogy kifizetődik a kemény munka, ami nem mindig volt így. De elárulhatom, hogy egy ilyen eredmény után az emberek még többre éhesek.”

Arra a kérdésre, hogy a gratuláló üzenetek közül melyik állt a legközelebb a szívéhez, így felelt: „Egyértelműen a családomé és a közeli barátaimé. Küldtek egy fotót, ahogy a családom otthonában voltak együtt és egy pohár pezsgővel ünnepeltek. Talán ez jelentette a legtöbbet, nagyon érzelmes volt.”

Rátérve a spái esélyekre, Ocon úgy fogalmazott, hogy különösen a jósolt esőnek köszönhetően ismét mindenki számára esély nyílhat a jó szereplésre, ő pedig különösen szereti az ilyen körülményeket. De vajon milyen tempóra lehet képes száraz pályán ő és az Alpine Belgiumban? „Ezt még meg kell látnunk. Tavaly harmadik és negyedik helyen végeztünk itt száraz pályán. Örülnénk, ha bejutnánk a Q3-ba és a pontszerzők közül indulnánk. Meglátjuk, utána mi lenne, de onnan erős eredményre számítanánk, márpedig folyamatos pontszerzésekre van szükségünk, hogy megtartsuk az ötödik helyet a konstruktőrök között.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: