DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2023. december 5. kedd
F1

Hűvös, esős, ködös hétvége vár az F1-re Spában

Az előrejelzések szerint igencsak barátságtalan időjárás fogadja a mezőnyt a Belga Nagydíjon: minden nap lehet eső – méghozzá főként délutánonként, amikor a lényeges események zajlanak.

Az időjárás miatt biztosan nem lesz melegük a Formula-1-es versenyzőknek a nyári szünetről visszatérve a Belga Nagydíjon, az előrejelzések szerint ugyanis hűvös-nedves idő várható egész hétvégén. A hőmérő higanyszála a RaceFans.net összesítője szerint a három nap során egyáltalán nem fog 17 fok fölé kúszni.

eso-spa-f1-dppiRáadásként eső is várható, méghozzá gyakorlatilag bármikor. Már csütörtök este és éjszaka csapadék áztathatja el a spái pályát, majd mire pénteken felszáradhatna az aszfalt, délután újabb eső érkezhet az Ardennekbe. Az egyedüli napos edzés a szombat déli harmadik szabadedzés lehet, az időmérő idejére viszont már újabb esőt jósolnak a meteorológusok jelen pillanatban. Vasárnap is hasonló lesz a forgatókönyv, hiszen ott is főként délután számítanak záporokra.

Bár akkora esőt nem mondanak, ami veszélybe sodorná az F1-es események megrendezését, további nehezítő tényező lehet, hogy délelőttönként köd is kialakulhat Spa-Francorchamps-ban. Ha pedig mindez nem lenne elég, péntekre és vasárnapra 30-40 km/h-s széllökések sem kizártak, úgyhogy ha igazak az előrejelzések, igencsak zord körülményekre készülhetnek a pilóták és a csapatok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: