DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton: Én is csak a legjobbat akarom a csapatnak

A hétszeres bajnok továbbra is erősen kötődik csapatához, és amellett, hogy megtiszteltetésnek érzi, hogy náluk versenyezhet, mindent megtenne értük. Még egy új pilótát is hajlandó lenne elfogadni.

A versenyzők közül talán Lewis Hamilton hangoztatja a legtöbbet, mennyire fontos számára a Mercedes, a versenyek végeztével nem győz hálálkodni az alakulat összes tagjának. A különleges kapcsolat eddig rendkívül gyümölcsözőnek is bizonyult; a 150. nagydíjhoz érkeztünk a hibridérában, és ebből 77-et Hamilton nyert meg.

A hétszeres világbajnokot ennek, és természetesen a bajnoki rivalizálásnak apropóján faggatták a csütörtöki sajtótájékoztatón – a Formula.hu jelenlétében – arról, milyen az Ezüst Nyilaknál dolgozni. Hamilton rögtön azzal kezdett, hogy mennyire örül a nyári szünet végének, mivel már ki volt éhezve a csapattagok társaságára. „Egyértelműen szükség volt a szünetre, de a végén már túl hosszúnak éreztem. Alig várom, hogy újra elkezdjem a munkát. Hiányzott a csapat, hiányzott, hogy az autóban ülhessek, már az elejétől kezdve szerettem volna visszaülni. De természetesen hálásnak kell lenned, ha van egy kis szabadidőd” – mondta.

Ami a statisztikát illeti, Hamilton is elámult rajta, és kiemelte, a csapat nélkül ez nem ment volna. Kulcsfontosságú volt, hogy a kollégái is hittek ebben. „Ez hihetetlen kiváltság. Amikor elhagytam a McLarent, és csatlakoztam a Mercedeshez, őszintén hittem, hogy előbb-utóbb nagy sikereket fogunk elérni. Ezt azonban sosem gondoltam volna. Amikor viszont a munkatársaimra nézek, nem lepődöm meg.” Szerinte a győzelem is épp ezért okoz függőséget; nem a sikeres küzdelem okozza a legnagyobb elégedettséget, hanem a csapat boldogsága, legyenek jelen személyesen a pályán vagy odahaza a gyárban. „Mindenki egy hajóban evez. Amikor pedig látod az emberek örömét a siker után – ez az, ami ragadós.”



A brit szeretné a Mercedest minél elégedettebbnek látni, ráadásul ott, ahol most vannak, az élen, és ehhez még kompromisszumokra is hajlandó. A sajtótájékoztatón természetesen megkapta a csapattársára vonatkozó kérdést, amihez nem tudott túl sokat hozzáfűzni, csak néhány diplomatikus mondatot. Azt elismerte, hogy támogatja Bottast, hiszen eddig is jól tudtak együtt dolgozni, a kapcsolatuk pedig jobb, mint valaha. De ettől még nem megy szembe a csapat akaratával, csak elmondja a véleményét. „Totóval természetesen beszéltünk erről, elvégre ugyanannak a csapatnak a tagjai vagyunk, és mindketten a legjobbat szeretnénk a csapatnak. Még több bajnokságot akarunk nyerni. Szóval igen, szó esett köztünk ezekről, de végül úgyis ő és a Mercedes dönt. Mivel én is a csapathoz tartozom, támogatom, bármit csinálnak. Most próbálok csak arra fókuszálni, hogy ebben a szezonban a legjobbamat nyújtsam” – nyilatkozta.

Erre pedig szüksége is lesz, azt várja ugyanis, hogy a Red Bull nem hagyja majd magát. Nem aggódik jobban, mint év elején, amikor gyakran megfogalmazta a kételyeit, de nem is készül sétagaloppra. „Már az elején láttuk a tempójukat és a versenyképességüket, aztán ahogy haladtunk előre az évben, egyre erősebbek és erősebbek lettek, nekünk pedig nehezebb volt eléjük kerülni. Most ott vagyunk, ahol voltunk.  De szoros lesz a szezon második fele. Az első az egyik legkeményebb volt, és ugyanerre számítok a továbbiakban is” – beszélt várakozásairól is Hamilton.  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: