DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Bottas: Lewis engem akar csapattársnak

A finn hangsúlyozta, mennyire jól együtt tud működni Hamiltonnal – de egyúttal kiemelte, a versenyzőknek nincs beleszólásuk a felállásra vonatkozó a döntésbe. A tárgyalások állását és a pletykákat nem kommentálja.

Népszerű, sőt már elcsépelt az a teória, hogy Lewis Hamilton nem szeretné, ha fiatal trónkövetelőként George Russellt kapná csapattársként a Mercedesnél: a brit számára sokkal kézenfekvőbb volna Valtteri Bottas maradása, akivel súrlódásmentes a kapcsolata, a finn pedig készségesen felölti a vízhordó szerepét, amikor szükség van rá, ahelyett, hogy mindenáron Hamilton legyőzésére fókuszálna – ahogy a gondolatmenet szerint a sikeréhes Russell tenné. Azt most Bottas is megerősítette, Hamilton valóban őt preferálná 2022-es csapattársként.

„Igen, Lewis azt mondta közvetlenül nekem, hogy szeretné, ha a csapattársa lennék. Együtt nagyon jó munkát tudunk végezni, de az igaz, hogy a versenyzőknek nincs beleszólásuk ezekbe a döntésekbe. Egy nagy gépezet áll mögöttünk, és ott dőlnek el ezek a dolgok” – mondta a Nextgen-Auto.com szerint Bottas.



A döntés valóban Toto Wolff csapatfőnök kezében van, aki nem siet vele: a nyári szünet utáni időszakra ígért bejelentés Spa-Francorchamps-ban a hétvégén biztos nem fog megérkezni, az osztrák csapatvezető már a szeptember hónapot emlegeti, amely során véglegesíteni akar. A Mercedesnél 2017 óta mindig egyéves szerződésekkel versenyző Bottas számára nem újdonság ez a bizonytalanság.

„Évről évre ugyanez a sztori, meg kell tanulni együtt élni vele. Ez a hivatás megedzi az embert. Jelen pillanatban nem világos, mi fog történni, és nem tudok azzal sem vigasztalni, hogy hír érkezik a következő két hétben. Majd meglátjuk, mi történik. Semmi újdonság nem történt a szünetben, legalábbis semmi, amiről beszámolhatok. A helyzet egyre tisztábbá válik, de nem beszélhetek róla. Mindenesetre a dolgok rendben vannak, én pedig elégedett vagyok az iránnyal, amelybe haladunk. Annak viszont nincs értelme, hogy pletykákat tárgyaljunk ki” – idézi Bottast a lap.

Ilyen pletykának számít az is, hogy a finn a Mercedestől való menesztése esetén az Alfa Romeónál vagy a Williamsnél versenyezhet. „Nem mondhatom meg, kivel beszélünk és mi hogy halad. Mindenesetre megbeszélések folynak, hogy megtaláljuk a legjobb opciót következő szezonra” – válaszolta az ezt firtató kérdésre a kétszeres vb-ezüstérmes.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: