DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 10. csütörtök
F1

Wolff: Miért jönne el Verstappen a Red Bulltól?

A Mercedes csapatfőnöke szerint a holland vb-rivális számára az energiaitalosok jelentik az otthonát, ezzel tulajdonképpen kizárta, hogy a közeljövőben megpróbálnának lecsapni rá.

Max Verstappent hosszú évek óta a fiatal Formula-1-es generáció egyik legtehetségesebb tagjának tartják, idén pedig végre olyan autót tudott alá tenni a Red Bull, amellyel az eddig látottak alapján reális esélye lehet világbajnokságot nyerni.

hamilton-verstappen-f1-dppi



Nem meglepő, hogy időről időre felmerült, hogy a hollandra akár az elmúlt éveket uraló Mercedes is lecsaphat – már csak azért is, mert ez esetben újabb fronton bosszanthatnák a fő rivális energiaitalosokat. Toto Wolff, az Ezüst Nyilak csapatvezetője ugyanakkor voltaképpen kizárta ennek lehetőségét a GPFansnak nyilatkozva:

„Úgy gondolom, Verstappen és a körülötte lévő társaság elégedett azzal, ahol most van. A Red Bull az ő csapatuk és az otthonuk, miért ne maradna ez továbbra is így? Úgy vélem, nekünk is megvan a tervünk a saját pilótáinkkal, a Ferrarinak is nagyszerű a felállása, emellett Lando Norris is eléggé stabilnak tűnik a McLarennél, úgyhogy szerintem mindenki kijelölte a maga területét. Nem keresünk másik versenyzőt.”

Verstappen tehát nincs a listán, de ez nem is meglepő, hiszen hosszú idő óta arról szól a fáma, hogy Valtteri Bottas vagy George Russell lesz Lewis Hamilton társa 2022-ben – viszont lehet, hogy ezt csak néhány hét múlva fogjuk megtudni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: