DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Patrick Head szerint jól halad a Williams

Ha valaki, akkor a csapat korábbi társalapítója elég jól ismerheti a brit alakulatot, Head pedig úgy véli jó helyzetben van a csapat, főleg egy olyan tapasztalt vezetővel, mint Jost Capito.

A brit mérnök annak idején rengeteg sikerből kivette a részét a Williams istállójánál, így számára is szomorú volt látni, ahogyan az elmúlt években egyre inkább a mezőny végére került a csapat. Jelenleg már másabb a helyzet, a fejlődés egyértelműen látszik és ha szerencsével is, de Nicholas Latifi és George Russell révén kettős pontszerzést ünnepelhettek.

Azt már korábban megerősítették a grove-i alakulatnál, hogy a jövőben nincsen szükségük fizetős pilótákra, Patrick Head pedig nemcsak a pontszerzés miatt bizakodó, főként a csapatfőnök személyét emelte ki.



„Úgy gondolom, hogy Jost és az általa behozott emberek jót tettek a csapattal. Van néhány nagyszerű emberük, akik már jó ideje ott vannak, de jobb vezetésre volt szükségük és szerintem ezt most megkapták. Nyilvánvalóan segített nekik az első kanyarban történt baleset, szóval érdemben még nem tartanak ott, ahol szeretnének. Van még egy kis út előttük, de úgy gondolom, hogy az emberek a megfelelő helyen vannak és az elszántságuk is jó. Én magam nem sokat tudok a finanszírozásról, de úgy tudom, hogy az is megvan” ─ idézte Head szavait a RacingNews365.

A 75 esztendős szakember hatalmas tapasztalattal rendelkezik és tartja a kapcsolatot a Williams német csapatfőnökével is, így örül annak, hogy ő kapta meg a pozíciót, de nem ad neki tanácsokat.  

„35-40 évig dolgoztam a Williamsszel, mely idő alatt sokszor nyertünk futamokat. Igaz, hogy nem minden évben nyertünk, amikor részt vettem benne, de a többségben így volt. Az elmúlt 10 évben kicsit szomorú volt látni, hogy ilyen gyengén teljesítettek, szóval nagyon örülök annak, hogy látom a visszatérésüket. Kapcsolatban vagyok Jost Capitóval, akit már régóta ismerek, de szó sincs arról, hogy felhívnám őket és tanácsokat adnék nekik, hogyan fejlesszék az autót vagy hasonlók. Egyszerűen csak ismerem őket” ─ tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: