DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Bottas: Nagy űrt kellett betöltenem Rosberg után

A finn pilóta 2017-ben az előző évi világbajnok helyére került a Mercedesnél, így alapból komoly nyomás helyeződött rá. Elmondása szerint a vereségek ellenére is élvezi a Hamiltonnal való munkát.

Nico Rosberg 2016 végén alig néhány nappal a világbajnoki cím megnyerése után jelentette be, hogy azonnali hatállyal visszavonul a Formula-1-től. A Mercedes végül az előtte a Williamsnél szereplő Valtteri Bottast igazolta a német helyére. Bár a finn már a negyedik versenyét megnyerte a világbajnok csapattal, összességében nem tudta megismételni azt a teljesítményt, mint német elődje: főleg a Lewis Hamilton elleni mérlege sokkal rosszabb az elmúlt négy és fél szezon során, mint volt annak idején Rosbergnek.

„Egyértelműen nagy űrt kellett betöltenem” – mondta ennek kapcsán Bottas a Hypebeastnek nyilatkozva. „Egy olyan srácot kellett helyettesíteni, aki épp akkor nyerte meg a világbajnokságot, majd úgy döntött, befejezi. Én voltam a következő a sorban, a csapat engem választott, szóval nyilvánvalóan mindig van bizonyos fajta nyomás ebben a sportban.”

bottas-rosberg-dppi



„De nagy ugrás volt ez a pályafutásomban, és biztosra akartam menni, hogy kihozom a legtöbbet ebből a lehetőségből, hogy teljesítsek és kapjak szerződést a következő évre is. Ezt gyakorlatilag minden évben így kellett csinálnom, mert ebben a sportban folyamatosan bizonyítanod kell. Úgy gondolom, az évek múlásával megtanulod, hogyan kezeld ezt, és szerencsémre már az évad első versenyein megszereztem az első győzelmemet, amivel kiérdemeltem a csapat bizalmát.”

Bár Hamiltontól rendszeresen kikapott, s egyre valószínűbb, hogy az idei lesz az utolsó idénye a Mercedesnél, Bottas állítja, hogy élvezte a munkát mind a világbajnok alakulattal, mind brit csapattársával:

„Nem egyszerű Lewis csapattársának lenni, mert elképesztően gyors, az időmérőkön is, de főleg a versenyeken. Emiatt még jobban hajtom magam, és mindig próbálok mélyre ásni és új dolgokat kipróbálni, mert tudom, hogy tényleg mindent bele kell adnom, ha le akarom győzni. Ilyen értelemben ugyan nem könnyű, de egyúttal roppant motiváló is. Emellett pedig igen élvezetes is, hogy őszinte legyek. Nagyon jól tudtunk dolgozni csapatként, és ha visszatekintünk az előző négy évre, sikerült nagy dolgokat elérnünk csapatként, emiatt pedig továbbra is keményen dolgozom.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: