DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 5. szombat
F1

Bottast hátráltatták az egyéves szerződések

Noha a finn hangsúlyozza, hogy ez csak találgatás, de úgy érzi, könnyebben boldogult volna a Mercedesnél, ha a csapata nem csak rendre egy-egy évre kínált volna neki hosszabbítást.

Valtteri Bottas azok után került a Mercedeshez 2017-ben, hogy Nico Rosberg a 2016-os vb-cím megszerzése után néhány nappal váratlanul bejelentette, hogy azonnal visszavonul a Formula-1-től. A finn pilóta akkor és azóta is rendre egyéves szerződéseket írt alá az alakulattal, amelynél ez már az ötödik szezonja.

bottas-mercedes-f1-dppi



Bottas a szezonok többségében az ígéretei ellenére nem tudta felvenni a versenyt csapattársával, Lewis Hamiltonnal, aki zsinórban négy világbajnoki győzelmet aratott 2017 óta és jelenleg is vezeti az idei pontversenyt, miközben kollégája idén még futamot sem tudott nyerni. Amikor Bottast arról kérdezték, hogy segített-e volna rajta, ha nem folyamatosan csak egy évre írnak alá vele, akkor bár nem adott határozott választ, azért éreztette, hogy úgy érzi, ez a helyzet:

„Ez csak spekuláció és találgatás az alapján, amit jelenleg érzek, de egyértelműen rengeteg energiát és szükségtelen nyomást megspórolhattunk volna vele” – nyilatkozta a versenyző a SpeedWeek.com hasábjain. „Nem is csak azért, mert így az adott pillanatra lehet koncentrálni, de tudod, hogy a csapatnál vagy és foglalkozhatsz a jövő évvel és azzal, hogy miként fejlődhetünk a csapattal együtt. Egyértelműen teljesen más lett volna a helyzet fejben, de ez csak spekuláció.”

Persze Bottas alighanem most már annak is örülne, ha újabb egy évet ajánlana neki a Mercedes, amely a híresztelések szerint valószínűleg ezúttal már George Russellre fog szavazni – hiába érzi úgy a finn, hogy igenis értékes tagja a világbajnok gárdának.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: