DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. augusztus 23. péntek
F1

Bottas: Értékes tagja vagyok a csapatnak

Noha erősen kérdőjeles, hogy maradhat-e 2022-ben is a Mercedes F1-es csapatánál, a finn úgy érzi, most tart pályafutása csúcsa felé. Arról nem beszélt, egyeztetett-e más istállóval a jövőről.

Valtteri Bottas ötödik idényét teljesíti a Mercedesnél, ám egyre inkább úgy tűnik, hogy ez lesz az utolsó, ugyanis a pletykák szerint jobb esély van rá, hogy 2022-re már George Russellt ülteti Lewis Hamilton mellé a sokszoros világbajnok istálló. A pletykákkal maga a finn is tisztában van természetesen – amikor arról kérdezték, hogy szerinte ő jobb választás lenne-e a Mercedes számára, mint a fiatal brit, így felelt az ESPN-nek:

bottas-dppi-2021_1



„Nem ismerek egyetlen versenyzőt sem annyira, mint magamat és a saját képességeimet, szóval mindig nehéz erre válaszolni. Sosem tudhatjuk pontosan a többi csapat valós teljesítményét, és a csapattársakat is nehéz összemérni. De magabiztosan mondhatom, hogy jó értéke vagyok a csapatnak, és más lenne a helyzet, ha nem lennék itt. Magabiztos vagyok a vezetési képességeimet illetően is, de nem én hozom a döntéseket. Majd a jövő eldönti.”

Bottas hozzátette: „Semmi sem tart vissza pillanatnyilag. Egyértelműen azt mondanám, hogy haladok a csúcs felé a karrieremben. Még nem értem el, mindig van, amit tanulhatok és amiben javulhatok. Rengeteget tanultam magamról az utóbbi években – versenyzőként és emberként egyaránt, és nagyon fontos azt megérteni, mi az, ami működik számodra. Úgy érzem, manapság bármi jöhet velem szembe, az nem fog megrázni, készen állok bármire és bármilyen kihívásra a jövőt illetően. Mindent meg fogok próbálni magamért és a csapatért, bármi is történik.”

A sajtóban keringő értesülések szerint Bottas a távozása esetén a Williamshez vagy az Alfa Romeóhoz kerülhet – arra viszont nem válaszolt, hogy valóban egyeztetett-e más gárdákkal: „Szeretném ezt megtartani magamnak – talán igen, talán nem. De rengeteg ember áll mögöttem, és nyilván nem csak otthon pihennek a nagy semmittevésben. Szóval nyilván fel kell mérni, mi az, ami elérhető, mik a lehetőségek. Olyan érzésem van, hogy nem mondták el pontosan nekem, milyen messzire jutottak az egyeztetések máshol, mert a versenyzésre koncentrálok, de biztos vagyok benne, hogy elég időnk lesz ezekre a nyári szünetben. Ha pedig szükséges, hogy más csapattal beszéljek, meg fogom tenni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: