DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

„A Red Bull többet fog tenni a vb-címért”

Ez a véleménye az energiaitalosok egykori F1-es pilótájának, Christian Kliennek, aki szerint volt alakulata nem hagyhatja veszni ezt a lehetőségét a Mercedes által dominált évek után.

A 2021-es Formula-1-es idény első felében rendkívül kiélezett harcot vívott egymással a Mercedes és a Red Bull: utóbbi csapatnak az eddig látottak alapján minden esélye megvan arra, hogy megszakítsa az Ezüst Nyilak 2014 óta tartó domináns sikersorozatát. Christian Klien, aki másfél évtizede az energiaitalosok versenyzője volt az F1-ben, úgy véli, ezért mindent meg is fog tenni volt csapata, hiába kell a 2022-es új autók fejlesztésére is koncentrálnia az istállóknak:

redbull-mercedes-2021-dppi



„Nagyon kiegyensúlyozott a harc. A Red Bull azonban többet fog tenni azért, hogy megnyerje a világbajnokságot, mint a Mercedes. A Red Bull évek óta a Mercedes nyomában loholhatott csak, nem szalaszthatsz és nem is akarsz elszalasztani egy ilyen lehetőséget” – nyilatkozta az osztrák expilóta a SpeedWeek.com hasábjain.

Július elején még úgy tűnt, hogy a Red Bull és holland vb-aspiránsa, Max Verstappen ellóghat az összetettben, a Brit és Magyar Nagydíjak történései után azonban ismét a Mercedesnél és Lewis Hamiltonnál van az előny. Klien ennek ellenére bízik Verstappen képességeiben és abban, hogy a nyári szünet után újból fordíthat:

„Ő egy nyers versenyző, elképesztően nagy önbizalommal. Ez sokat fog segíteni neki abban, hogy túllépjen a nehézségeken és előre tekintsen. Még motiváltabban fog visszatérni a nyári szünetről. Egy valami biztos: továbbra is szoros és agresszív lesz a küzdelem. Mindketten egyenlő helyzetben vannak.”

Klien hozzátette: tíz év múlva Hamilton és Verstappen párharcára is hasonlóképpen fogunk majd tekinteni, mint Alain Prost és Ayrton Senna ikonikus küzdelmére.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: