DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Steiner: Kevesebb kockázatra van szükségünk

A Haas csapatfőnöke úgy gondolja, hogy beszélniük kell az újonc pilótáikkal, mivel túl sok balesetet szenvedtek a szezon első felében. Steiner kiemelte, nem megfékezni akarják a versenyzőiket.

Továbbra sincs egyszerű dolga a Haas F1-es csapatának. Az idei évben alig fejlesztették az autót, ami ráadásul a leggyengébb a mezőnyben, ezen pedig az sem segít, hogy két újonc versenyzővel teljesítik az idei szezont. Bár a tavalyi Formula-2-es bajnok, Mick Schumacher és csapattársa, Nyikita Mazepin is folyamatosan fejlődik, valamint egyre több tapasztalattal rendelkeznek, még mindig sok hibát ejtenek a versenyhétvégék során.

A Hungaroringen legutóbb a német versenyző törte meg az autót a saját hibájából és bár Günther Steiner tudja, hogy nagyon kicsi az esélyük arra idén, hogy versenyképesebbek legyenek, ettől függetlenül a balesetek jókora anyagi kárt is okoznak az istálló számára.

„Az ember mindig tervez a balesetekkel, különösen az újoncok esetében, de most elértünk egy olyan pontra, ahol azon kell dolgoznunk, hogy ebből kevesebb legyen a szezon hátralévő részében. Micknek az elmúlt öt versenyen elég sok nagy balesete volt, ha van egy megpördülés vagy ilyesmi, akkor az előfordul, de ezek elég súlyosak.” ─ idézte Steinert az Formula-1 hivatalos oldala.



„Ez sok pénzbe kerül minden ok nélkül, szóval jobbnak kell lennünk ezen a téren. A költségvetés fontos, ahhoz kell tartanunk magunkat. Jelenleg is érezzük ennek a hatását, de egyelőre megbirkózunk vele, ám hamarosan olyan helyzetbe kerülünk, hogy új módszerekre lesz szükség, mert ezek egy kicsit túl gyakoriak.”

Az olasz szakember szerint nem az a céljuk, hogy megfékezzék a versenyzőik ösztöneit, sokkal inkább az, hogy másképp ítéljék meg a dolgokat.

„A fiataloknak azt kell elmagyarázni, hogy meg tudják ítélni a helyzetet, megéri vagy sem? Érdemes lenne, főleg ha lehetőséged van arra, hogy pozíciót szerezz a konstruktőrök között. Nyilvánvalóan versenyezni kell, mindig ezt mondom, nem vagyok ellene a két srác közötti versenyzésnek sem. Nem azt mondom, hogy ne versenyezzenek, hanem hogy minimalizálják a sérülés kockázatát, mert ez nem segít senkinek. A kockázat megérné, de jelenleg nincs lehetőségünk arra, hogy a világbajnoki tabellán jobbak legyünk” ─ tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: