DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Latifi: Sok munka vár még a Williamsre

A kanadai pilóta szerint egy folyamatban lévő munkáról van szó, így rengeteg dolguk lesz még a jövőben. A Williams versenyzője úgy véli, türelmesnek kell lennie annak, aki csatlakozik hozzájuk.

Bár egykoron a legjobbak között voltak, a Williams eléggé megszenvedte az utóbbi éveket. A grove-i alakulat papíron még most is a leggyengébbek egyike, ám vannak biztató jelek a csapat számára. George Russell fantasztikusan teljesít az időmérő edzéseken, az igazán fordulatosra sikerült Magyar Nagydíjon pedig kihasználták a lehetőségüket és kettős pontszerzést ünnepelhettek.

Nicholas Latifi a hetedik, Russell pedig a nyolcadik helyen zárta a futamot Sebastian Vettel kizárása után, így érthetően boldogok voltak. A kanadai teljesítményével a csapatfőnök, Jost Capito is elégedett volt, de a pilóta ettől függetlenül igyekszik reálisan látni a jövőjét.



„A sebesség és a gyorsaság az egyik legfontosabb dolog, de tisztában kell lennünk azzal, hogy ez még mindig az újjáépítés fázisa. A Williams határozottan jó úton halad afelé, hogy versenyképesebb legyen és harcolni tudjunk. Azt hiszem, bármennyire is optimisták az emberek, hogy jövőre nagyot lehet előre ugrani, előfordulhat, hogy ez nem lesz olyan nagy ugrás, mint amilyet szeretnénk. Nyilvánvalóan reménykedem ebben, de lehet nem így alakul. Ha egy versenyző azt várja, hogy jövőre megnyeri a bajnokságot vagy futamokat nyer, az talán nem a leghelyesebb dolog” ─ idézte Latifit az F1i.com.

Azt még továbbra sem lehet tudni, hogy 2022-től ki vezeti a brit istálló autóit, azt viszont már a csapatnál is megerősítették, hogy nincsen szükségük fizetős versenyzőkre. Latifi szerint bárki is érkezzen hozzájuk, hatalmas türelemre lesz szüksége.

„Szükség van valakire, aki türelmes tud lenni, hogy a megfelelő módon tudjon együtt dolgozni a mérnökökkel a pályán és a gyárban, valamint a megfelelő módon irányítsa őket, hiszen nyilvánvalóan egy új generációs autóról van szó. Teljesen más lesz, mint amihez az elmúlt években hozzászoktunk, szóval fontos, hogy nyitott szemlélettel és a csapat előremozdítására való hajlandósággal rendelkezzünk” ─ tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: