Steward
Balogh Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. december 3. péntek
F1

Sainz már csak egy tiszta hétvégére vágyik

Több csapatváltást is láthattunk 2021-ben, az átigazolók egyike volt Carlos Sainz. A spanyolnak nem volt akkora falat a Ferrari, mint sokan hitték, ő pedig egyre többet szeretne.

Ha van valaki a mezőnyből, akinek bejött az, hogy a 2022-es nagy szabályváltozások előtti utolsó, átmeneti évet új csapatnál kezdte, az Carlos Sainz. Többen féltették a 26 éves pilótát, hogy ígéretes csapattársa, Charles Leclerc megeszi majd reggelire, ehhez képest a két versenyző gyakorlatilag teljesen egálban van. Mindketten stabil pontszerzők, mindkettejüknek van már dobogós helyezése is idén (jelen állás szerint ez így is marad), és a bajnoki tabellán is csak három pont közöttük a különbség, éppen Sainz javára.

A csapatfőnök, Mattia Binotto már áradozott arról, szerinte a Ferrari büszkélkedhet a rajtrács legerősebb pilótapárosával, Sainz esetében pedig külön kiemelte, a fiatal spanyol mennyire könnyedén beilleszkedett a csapatba, és milyen összhangban dolgozik együtt Leclerc-rel is. De nemcsak az olasz látta pozitívnak a szezon eddigi részét, Sainz is elégedetten nyugtázta az elért eredményeket.Félévét értékelve a spanyol nem is akarta tagadni, hogy nem volt zökkenőmentes a váltás, miután búcsút intett a McLarennek, és azt is pontosan tudja, hol kell javulnia. „Az első pár versenyen nagyon nehéz volt összerakni a hétvégét. A sebesség megvolt, de nagyon ritkán tudtam összhangba hozni az időmérőt, a stratégiát, a gumikezelést és a rajtokat, ennek köszönhetően pedig kevésszer sikerült jó eredményt elérnem” – kezdte gondolatait Sainz. Abban ugyanakkor biztos, hogy ez valóban csak a kezdeti nehézség volt, és előrevetítette, innentől kezdve egy erősebb versenyzőt láthatunk majd. „Úgy érzem, mostanában sokat javultam. Amint sikerült összeraknom a hétvégéimet, nemcsak gyors leszek, hanem jóval kiegyensúlyozottabb is” – mondta.

Az akadályok ellenére azonban osztja főnöke nézőpontját, vagyis, hogy hamar feltalálta magát a maranellóiaknál. „Nagyon boldog vagyok, elég pozitívak az érzéseim a szezon első felét illetően. Nyilvánvalóan nagy kihívás volt egy új csapatba érkezni, főleg egy akkorába, mint a Ferrari. Magabiztosan indultam neki, de az az igazság, hogy kezdetben nem tudod, mi fog kisülni belőle. Azt kell mondanom, nagyon büszke és boldog vagyok. A tempó az első versenytől kezdve megvolt, ez pedig megnyugtatott; tudtam, hogy gyors tudok majd lenni” – foglalta össze tapasztalatait. Következő célja tehát az, hogy végre egy olyan versenyhétvégét futhasson, amikor minden összeáll. Hogy hányadik helyen, az talán nem is életbevágóan fontos.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?