DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Binotto: Miénk a mezőny legjobb párosa

A felejthető 2020-as év után a Ferrari idén úgy tűnik, összeszedte magát, és ha nem is a győzelemért, de a bajnoki bronzért csatában vannak. A csapatfőnök fél év elteltével elégedett azzal, amit lát.

Aligha gondolta volna a Ferrari, hogy egy olyan szezon után, mint amilyen a tavalyi, előfordulhat, hogy előrébb helyen lesznek, pláne egy köztes évben, a nagy szabályváltozások előtt. Ehhez képest Charles Leclerc Silverstone-ban az utolsó körökben vesztette el a győzelmet, és a Magyar Nagydíj rajtja után is egészen elöl autózott addig, amíg Lance Stroll ki nem ütötte. A maranellóiak szépen összeszedték magukat, erős félév után mehetnek nyári szünetre. A bajnoki tabellán utolérték a nagy rivális McLarent – most épp pontegyenlőséggel állnak, de a vörösöknek van több előkelőbb helyezésük –, és már most több pontot gyűjtöttek, mint az egész 2020-as szezonban.

Nem meglepő módon a csapatfőnök, Mattia Binotto is csak szuperlatívuszokban tud beszélni az istállóról. Az elmúlt évekhez képest talán szokatlanul pozitív félévértékelő nyilatkozatot adott. Legeslegjobban a pilótapárosnak örül. Úgy tűnik, jó ötlet volt megbontani a Sebastian Vettel-Charles Leclerc kettőst, a csapathoz érkező Carlos Sainz ugyanis nagyszerűen bevált. Az olasz szerint a két fiatal nagyon jól tud együtt dolgozni. „Sok szempontból rendkívül boldog vagyok. Az első, hogy azt hiszem, nekünk van a legjobb pilótapárosunk az egész mezőnyből” – kezdte Binotto.



Dicséreteiből a Magyar Nagydíjon szerencsétlenül járt Leclerc kapott először, aki még harmadik évében is lenyűgözi főnökét. „A második, ami boldoggá tesz, az a tudat, hogy Charles micsoda fantasztikus versenyző, mennyire tehetséges, és még mindig fejlődik. Nagyon örülök, hogy nagyszerű lehetőségei vannak a győzelemre, az első Monacóban volt, de bizonyos okok miatt nem történt meg” – utalt arra, hogy a pilóta hibája után a csapat nem tudta megmenteni az autót.

Ami a csapattársát illeti, Binotto Sainz vállát is megveregette; első Ferraris évében jóval jobban teljesít, mint várták tőle. Könnyen beilleszkedett, és a garázs másik felét is motiválja. „Úgy gondolom, Carlos nagyon jól beilleszkedett. Versenyről versenyre jobb, és kiváló mérce Charles számára, előrébb viszi őt is. Amikor pedig a körülmények nehezek, megmutatkozik, mennyire fontos, hogy két erős pontszerző versenyződ legyen.”

A páros fej fej mellett halad eddig, a magyarországi hétvége előtt mindketten nyolcvan pontot adtak a közösbe, így a Ferrari némi lépéselőnyben van a McLarennel szemben. Binotto azt reméli, ez a lendület ki is tart a szezon hátralévő részében. „Nagyon várom, azt hiszem, ez a két srác elégedetté fog tenni bennünket” – vetítette előre az olasz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: