DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Sainz: Nem a McLaren legyőzése a legfontosabb

A szezon felénél holtversenyben áll a két ősi rivális alakulat a konstruktőri tabella harmadik helyén, a Ferrari spanyolja szerint azonban a hosszabb távú célok elsőrendűbbek a Scuderiánál.

Amennyire szoros és izgalmas a Mercedes és a Red Bull versenyfutása az élen, legalább annyira kiélezett a McLaren és a Ferrari harca mögöttük: a Magyar Nagydíj után a két patinás gárda egyaránt 163 pontot gyűjtve áll, s a maranellóiak csak a több második helyük révén előzik meg hivatalosan a wokingiakat. A hungaroringi futamot jelen állás szerint a harmadik pozícióban záró Carlos Sainz szerint ugyanakkor van fontosabb a vörösök számára, mint az ősi rivális legyőzése:

sainz-mclaren-2021-dppi



„A csata még zajlik, és szerintem mindig is tudtuk, hogy a szezon végéig fog tartani, mert szerintem nagyon közel vagyunk egymáshoz teljesítményben” – idézi a spanyol pilóta szavait a GrandPrix247.com. „Szóval az elsődleges, hogy fejlődjünk csapatként, aztán a többi már jön ennek következményeként. De nem vagyunk megszállottjai ennek a harcnak, teljes mértékben arra koncentrálunk, hogy fejlődjünk és a lehető legjobbak legyünk a szezon végéig.”

Sainz egyértelműen a hosszabb távú célokat tartja szem előtt új alakulatánál: „Csapatként vannak fontosabb céljaink, mint legyőzni a McLarent a konstruktőri harmadik helyért. Szeretnénk csapatként fejlődni: fel akarjuk építeni a csapatot, hogy a lehető legprofibb, a legjobb és legkomplexebb legyen, hogy amikor jön jövőre a lehetőség, hogy a vb-címért harcolhatunk, akkor készen álljunk rá.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: