DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Alonso: Ez a siker váratlanul jött

Fernando Alonso szerint csapata mostani sikere különlegesebb, mint a Toyotával elért győzelme Le Mans-ban. A kétszeres világbajnok szerint ezúttal a szerencse is sokat számított.

A Magyar Nagydíj igazán fordulatosra sikerült, ezt pedig az Alpine istállója használta ki a legjobban. Esteban Ocon saját maga és csapata első győzelmét szerezte, ebben viszont kulcsfontosságú szerepe volt Fernando Alonsónak. A spanyol pilóta hatalmas csatát vívott Lewis Hamiltonnal, akit jó ideig képes volt feltartani, a fantasztikus védekezéssel pedig rengeteget segített a csapattársának.

Alonso tehát igazi csapatjátékosként működött, hasonlóban pedig már lehetett élménye, hiszen a WEC 2018-2019-es szezonjában megszerezte a bajnoki címet a Toyota 8-as számú versenyautójában Kazuki Nakajima és Sébastian Buemi oldalán, az említett esztendőkben pedig kétszer is megnyerték a Le Mans-i 24 órás versenyt.  Az Alpine rutinos versenyzője úgy véli hatalmas mázli is kellett ahhoz, hogy ilyen jól alakuljanak a dolgok, mégis különlegesebbnek érzi a legutóbbi sikert.



„A mostani azért különlegesebb, mert váratlanul jött. Nincs meg a tempónk ahhoz, hogy megnyerjünk egy futamot, ehhez nagyon speciális körülmények kellenek. Ezek most megvoltak és a szerencse is a mi oldalunkon állt” ─ idézte Alonso szavait a PlanetF1.

A csapat sportigazgatója Alan Permane szerint két kulcsa volt a sikernek, egyrészt a kiváló taktikájuk, a másik pedig Alonso Hamilton elleni csatája. 2005 és 2006 világbajnoka szerint utoljára a Toyota esetében tett ennyit egy győzelemért.

„Ez egy jó érzés. Valószínűleg a Toyotánál történt ilyen utoljára, ahol csapattársak voltunk és a 7-es, valamint a 8-as autóval nyertünk. Nagyon boldog vagyok azért a sok mosolyért, amit mindenki arcán láttam és Esteban miatt is. Ha fiatal vagy és megnyersz egy futamot, örökre nagydíjgyőztes maradsz. Ez ugyanúgy Magyarországon történt meg, mint velem 2003-ban, szóval ez a hely nagyon szerencsés a csapat számára, örülök ennek” ─ tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: