DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Schumacher: Jogos volt Vettel kizárása

A négyszeres világbajnok kiválóan teljesített a Hungaroringen, később azonban kizárták a versenyből. Ralf Schumacher szerint a kevesebb üzemanyaggal jogtalan előnyben volt a német pilóta.

A rajt utáni káoszból Esteban Ocon és Sebastian Vettel jöttek ki a legjobban a Magyar Nagydíjon, végül előbbi örülhetett. A francia pilóta pályafutása első győzelmét szerezte a Formula-1-ben, az Aston Martin pedig idei második dobogóját ünnepelhette volna a második helyezéssel. Ezt azonban még vasárnap este elvették tőlük, miután szabálytalannak minősítették az autójukat.

Vettel autójában ugyanis mindössze három deciliter üzemanyag maradt, a szabályok szerint pedig minimum egy liternek meg kell lennie a mintavételhez. Az eset következménye egy kizárás lett, ám az Aston Martin jelezte, hogy szeretne fellebbezni az ítélet ellen. A korábbi F1-es pilóta, Ralf Schumacher viszont nem érti a csapat lépését.

„Nem is értem, hogy az Aston Martin miért akar fellebbezni Vettel kizárása ellen. Egyértelműek a szabályok, legalább egy liter üzemanyagra szükség van, amiből különböző mintákat vesznek. Ha ez nincs meg, akkor jár a kizárás. Ez egy hiba volt a csapat részéről, tudniuk kellett volna ezt” ─ idézte Schumacher szavait a PlanetF1.



A hatszoros futamgyőztes arról is beszélt, hol ronthatta el az istálló Vettel versenyét. Úgy véli a tankolásnál hibázhattak, amivel viszont előnybe kerülhettek a mezőny többi tagjához képest.

„Az én szemszögemből nézve csak az történhetett, hogy körülbelül két liter hiányzott a tankoláskor. Ezt a mennyiséget a futam alatt lehetett volna megspórolni, így viszont mindenképpen indokolt a büntetés. Csak a súlyhiány miatt három-öt századdal lehettek gyorsabbak, ki lehet számolni, hogy ez mekkora előny a teljes verseny alatt.”

„Sebastian számára jó, hogy előrébb tart a csapattársához képest, de hogy a szezon neki miként folytatódik, az attól függ, hogyan fejlődik az autó. A csapatuk még nagyon fiatal, máskülönben nem fordulhatnának elő olyan hibák, mint ami Magyarországon történt. Dolgozniuk kell még ezen” ─ tette hozzá.  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: