DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Vettel: Esteban ma hibátlan volt

Két váratlan arc tűnt fel a Magyar Nagydíj pódiumján, miután az első kör teljesen átírta mindenki forgatókönyvét. Sebastian Vettel hosszú idő óta először volt közel ahhoz, hogy ismét versenyt nyerjen.

Az esőben rajtoló, majd száraz pályán folytatódó 36. Magyar Nagydíj egyáltalán nem azt az unalmas papírformát hozta, amit mindenki várt tőle. Az első kanyar eseményeiből, mely után egyetlen körön belül négyen is kiestek, néhányaknak sikerült szerencsésen kikeveredniük. Ezek egyike volt Sebastian Vettel, aki rögtön dobogós helyen találta magát, és miután a Mercedes hatalmas taktikai malőrt vétett Lewis Hamiltonnal, már a győzelemért csatázott.

A verseny során végig DRS-közelben autózott a versenyt végül megnyerő Esteban Ocon mögött, azonban egyetlen próbálkozása sem zárult sikerrel. Már a levezető körben, a csapatrádión sajnálkozott emiatt, mert szerinte a mai versenyben igenis ott volt a győzelem. „Nyilvánvalóan csalódott vagyok, az egész verseny alatt gyorsabb voltam. De Esteban egyetlen hibát sem vétett, én pedig nem tudtam elég közel kerülni hozzá. Ezen a pályán nem egyszerű előzni. Nagyon keményen nyomtam, de ő végig a pályán maradt, és megérdemelten ünnepli most az első győzelmét. Persze ez egy jó eredmény nekünk is, de amikor ilyen közel vagy, akkor nagyon szeretnéd” – nyilatkozta az autóból kiszállva a négyszeres világbajnok.

Azt is elismerte, jókor volt jó helyen a verseny kezdetén, és nagyrészt ennek köszönheti, hogy az egész futamon előkelő pozícióban vezethetett. „A rajtom rossz volt, de kiderült, hogy az a legjobb hely, ahol lehettünk. Elég sok dolog történt előttem, de én csak lazítottam, és a végén a sor elején találtam magam.”

A két csapat teljesítménye ezután hasonló volt, és Vettel szerint Ocon tiszta versenye volt a kulcs a végeredményhez. „Tempó tekintetében nagyon közel voltunk egymáshoz. Próbáltam hibába hajszolni, de nem sikerült. Nem tudtam aztán elég közel sem maradni. Jól vezetett ma, remekül védekezett, és hibátlanul versenyzett” – dicsérte ellenfelét Vettel, akinek ez idén a második dobogós helyezése Baku után.



Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: