DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ocon: Szeretném megköszönni Fernandónak

Pályafutása 78. Formula-1-es versenyén megszerezte első győzelmét Esteban Ocon, az Alpine versenyzőjeként. Vettellel komoly csatákat vívott a győzelemért, de maga mögött tartotta a francia.

Esteban Ocon utoljára 2015-ben, egy GP3-as verseny után, Barcelonában ünnepelhetett utoljára győzelmet, de most hat év elteltével újra felállhatott a pódium legfelső fokára, egy sokáig emlékezetes Magyar Nagydíjat követően.

„Hihetetlen ez a pillanat!” – kezdte a Formula-1 történetének 11. futamgyőztese. „Voltak nehéz momentumaink ebben a szezonban, de túltettük magunkat azokon. Nagyszerű tempóval rendelkeztünk az egész versenyen. Egyszerűen nem találom a szavakat…”



„Nagyon szeretném megköszönni Fernandónak, amit tett” – utalt Ocon a Hamiltont körökig maga mögött tartó csapattársára, aki nélkül bizonyára nem jöhetett volna ez a futamgyőzelem. „Hihetetlen támogatást kaptam az egész csapattól, Fernandóval együtt jó párost alkotunk, és visszavittük a csapatot oda, ahová tartozik!”

Azonban nem Hamilton jelentette az egyedüli veszélyt a 24 éves francia első győzelmére, ugyanis Sebastian Vettel komoly nyomás alatt tartotta az egész verseny alatt: „Sebastian nagyon nyomott, de végül sikerült magam mögött tartanom. Ez életem egyik legnagyszerűbb pillanata” – zárta a Magyar Nagydíj győztese.

Elképesztő izgalmakat hozott a Magyar Nagydíj! Te hogyan élted meg? Ne tartsd magadban, gyere, és mondd el a Formula Aréna Facebook-csoportunkban!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: