DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Norris a McLaren hibájából nem került előrébb

Lando Norris a harmadik sorba kvalifikálta magát a Hungaroringen, de a jelek szerint a McLaren a gumikkal kapcsolatban hibázott, enélkül ugyanis minden esélye meglett volna a második rajtsorra is.

Az időmérő edzést követően a Mercedes taktikázása és rendkívül lassú felvezető köre a legfőbb beszédtéma, amely miatt például Sergio Perez is kikéste utolsó gyorskörét, mire elért a rajt-célvonalig, már pirosra váltott a lámpa, így ez a kör már nem lett érvényes. A mexikóinak szerencséje volt, mert így is megtarthatta negyedik rajtkockáját, mert a mögötte levők közül sem tudott javítani senki.

Éppen ezt sajnálja a hatodikként végző Lando Norris, aki úgy gondolja, hogy az ötödik helyen végző Pierre Gaslyt és az előbb említett Sergio Perezt is legyőzhette volna, ha a legjobb állapotban levő abroncsokkal futja meg Q3-as legjobb körét. Gasly hat ezreddel, Perez hét századdal jobb körrel zárt.

Norris sajnálja, hogy már megjáratott gumikon kellett második gyorskörét megfutnia


„Igazából elégedett vagyok a hatodik helyemmel, mivel akár sokkal rosszabbul is elsülhetett volna az időmérő döntő szakasza. Nagyon közel jártam a negyedik helyhez is, Pereztől mindössze hét századdal kaptam ki, úgyhogy tökéletesnek azért nem nevezném a pozíciómat” – ecsetelte véleményét Norris a Sky F1 adásában.

„Nem biztosítottuk magunknak a legjobb esélyeket, a Q1 végén ugyanis ezt a szett gumit már megjárattuk egyszer, pedig erre nem is volt szükségünk akkor. Éppen ezek az apró különbségek azok, amik nagyon kellenének ilyen szoros csatánál. Az az egyetlen kivezető kör éppen azt jelentette a gumik számára, hogy már nem ugyanolyan volt a hőmérsékletük, messze volt az ideálistól.”

„Nem ugyanúgy viselkedtek a gyorsköröm során, nem adták meg azt a tökéletes alapot ahhoz, hogy az utolsó ezredig mindent kisajtolhassak az autómból a Q3-as második gyorskörömnél. Úgy gondolom, ez hiba volt részünkről. A hatodik helyezés így is remek, vasárnap innen egészen jó eredményre is képes lehetek” – tekintett előre Norris.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: