DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Leclerc: Ezt próbáltam meg elkerülni...

Charles Leclerc egyike volt azoknak, akiknek egyetlen körig sem tartott a Magyar Nagydíjuk. Teljesen biztos abban, hogy kinek köszönheti ezt, és nem tudja megérteni ellenfelét.

Óriási káosszal indult a 36. Magyar Nagydíj, a forróságot vasárnap felváltó eső többeket megzavart, aminek egy sokszereplős karambol lett a vége az első kanyarban. Az egyik kieső az első kör négy búcsúzójából Charles Leclerc volt, akit Valtteri Bottas ugyan nem ért el, de egy másik társa, Lance Stroll már telibe találta. Ugyan tovább tudott gurulni, de a csapat hamar arra kérte őt, állítsa le az autót.

A monacói már röviddel az eset után is kifakadt a Twitteren, „szép bowlingozásnak” nevezve mindazt, ami abban a kanyarban lezajlott. Csalódottságát a futam utáni interjúkkor sem tudta elrejteni. Úgy gondolja, nagy esélyt bukott el, és nem is érti, mégis mi járt a többiek fejében. „Nagyszerű rajt volt, aztán történt, ami történt. Az első kanyarban lazán vettem a dolgokat, megpróbáltam kimaradni bármiféle balesetből, de néhány ember esetében nem ez volt a helyzet. Nagyon frusztráló, mert a felvételeket visszanézve, ez nem egy kis hiba eredménye, hanem egy nagyé.”



„A 2-3. hely meglehetett volna, azt hiszem, Daniel volt mellettem, és úgy voltunk másodikok-harmadikok. Nagyon nagy kár érte” – nyilatkozta Leclerc, aki szerint egyértelmű, ki a felelős a kieséséért. „Jó rajt volt, óvatos voltam, a belső íven maradtam. Aztán láttam Valtterit, láttam, hogy néhányan fékeznek előttem, és reménykedtem, hogy senki nem fog belém jönni hátulról. Láttam Fernandót is a bal oldali tükrömben, ő is elég óvatos volt, úgy tűnt, rendben lesz. Lance még hátrébb volt, és mégis megpróbálta. Nem számítottam rá, nem is láttam őt.”

Szerinte a kanadai is el fogja ismerni, hogy amit tett, arra nincs megfelelő magyarázat. „Valószínűleg meg tudja majd válaszolni, mit rontott el. Ez elég nagy hiba volt, nagyon-nagyon messziről érkezve. Nagyon dühítő. Mindannyian tudtuk, hogy trükkös lesz a rajt, és rögtön a negyedik helyért menni a tizenötödikről vagy honnan igencsak túlzás” – hangzott Leclerc véleménye, aki az eset óta még nem beszélt Stroll-lal.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: