DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Alonso: Nem tudtam, hogy eleget tettem-e Ocon győzelméért

Fernando Alonso Lewis Hamilton elleni hősies védekezése kaparta ki a gesztenyét Esteban Ocon számára, aki így megszerezte első F1-es győzelmét. A spanyol nem tudta, eleget tett-e ez utóbbiért.

Hosszú körökön át üldözte az ötödik helyen álló Lewis Hamilton Fernando Alonsót a frissebb kemény keverékű abroncsain, azonban amilyen könnyen áthámozta magát a mezőnyön a hétszeres világbajnok, legalább akkora akadályt állított elé egykori riválisa.

A spanyolnak sokat köszönhet a futamgyőzelmet végül megszerző Esteban Ocon, amit ő is kiemelt, Alonso viszont nem volt biztos benne, hogy amit megtett az elég lesz-e a sikerhez csapattársa számára: „Amikor megelőzött, nem tudtam, hogy ez elég lesz-e ahhoz, hogy Esteban megtartsa az első helyet” – kezdte a Sky Sports kamerái előtt.



„Tíz kör volt még hátra, reménykedtem a legjobbakban, de nem tudtam megtartani vele szemben a negyedik helyet, egyszerűen sokkal jobb volt a tempója Lewisnak. Próbáltam mindig elég helyet hagyni neki, de semmiképp sem túl sokat, mert akkor simán elment volna mellettem. Belülről úgy éreztem, hogy az utolsó két kanyart rosszul csinálja, de aztán 4-5 kör után rájött, mi lesz a megoldás…”

Beszélt aztán a rajtnál történt roncsderbiről is a spanyol: „A külső íven voltam, próbáltam elkerülni a többieket, de amikor visszatértem a pályára, még három autó ütközött össze. Minden versenyen szerzek 4-6-8 pontot, de szeretném, ha egyszer már nekem is összejönne a dobogó” – nevetett Alonso.

A kétszeres világbajnok aztán Ocon győzelméről is ejtett néhány szót: „Elmondhatatlanul boldog vagyok! Ez egy olyan nap, amit Esteban sosem fog elfelejteni, de nemcsak miatta örülök. A gyárban mindenki vért izzadva dolgozik, de az ilyen eredmények mindenkire inspirálóan hatnak” – mondta Alonso, majd kifejezte háláját Magyarország felé, ahol 2003-ban ő maga is első győzelmét szerezte a csapat színeiben.

Elképesztő izgalmakat hozott a Magyar Nagydíj! Te hogyan élted meg? Ne tartsd magadban, gyere, és mondd el a Formula Aréna Facebook-csoportunkban!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: