DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Verstappen: Egész hétvégén ez volt

Bár az időmérő második szakaszában felcsillant a remény, hogy a Mercedes-pályán újra felülkerekedhet a Red Bull, Hamilton végül nem adta a pole-pozíciót. Verstappen nem lepődött meg nagyon.

A szabadedzések is már a Red Bull és a Mercedes csatájáról szóltak, felváltva nyerték a gyakorlásokat Verstappen, Bottas és Hamilton, és még a szombat délutáni kvalifikáción is folytatódott a küzdelmük, de a végére az Ezüst Nyilak rakták össze jobban a köreiket. Verstappen így csak mögülük, a harmadik helyről indulhat, a taktikája azonban némiképp eltér attól, amit riválisai követtek. A hollandot a Q2 végén friss lágy gumikkal küldték pályára, és a többiekkel ellentétben be is fejezte rajtuk a kört, így jobban tapadó abroncsokkal támadhat már az elejétől.

Persze jobban örülne neki, ha egyáltalán nem kellene ebben bíznia, de reálisnak érzi a harmadik pozíciót. „Nehéz volt előre megmondani a különbséget. Egész hétvégén egy kissé hátrébb voltunk, és ez most, az időmérőn is megmutatkozott. Természetesen nem ott vagyunk, ahol lenni szeretnénk, de ez akkor is egy harmadik hely, és megtettünk mindent” – nyilatkozta a kvalifikációt követően.

Ami a stratégiát illeti, azzal sem elégedetlen, de e tekintetben is igyekezett higgadtan fogalmazni. „Ezzel a keverékkel sokkal jobb volt a tapadás. Holnap nyilván forróság lesz, és a lágy gumik nem fognak túl sokáig tartani. Mindenesetre ez jó lehetőséget teremt nekünk.” Szerinte egyébként nem is volt ebben a döntésben komoly taktikázás, nem így akarták eredetileg. „A többiek is feltették a lágyakat, és javítottak is, ezért döntöttünk mi is úgy, hogy azokkal megyünk. Máskülönben, a közepesekkel a legjobb tíz határán lettünk volna” – mondta Verstappen, remélve, hogy holnap valahogy majd a saját szájízük szerint alakul a verseny.



Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: