DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

Verstappen: Ha én csinálok ilyet, nem ünnepeltem volna így

Először állt a nyilvánosság elé Max Verstappen két héttel ezelőtti silverstone-i balesete óta. A szavaiból nem arra lehet következtetni, hogy megbocsátott volna Hamiltonnak.

Max Verstappen és Lewis Hamilton ütközésétől volt hangos a Formula-1-es sajtó az elmúlt két hétben. A holland 51 G-s erővel csapódott a gumifalba, miután vb-riválisával összeért a rajt után, de szerencsére nem szenvedett komolyabb sérülést a holland versenyző.

„Már jól vagyok, persze a baleset utáni első napokban voltak még kisebb-nagyobb fájdalmaim, miután ez egy eléggé nagy becsapódás volt. Azonban már teljes értékű edzésmunkát tudtam végezni és elmondhatom, hogy erre a futamra keményebben készültem, mint korábban bármelyikre” – mondta Verstappen a Magyar Nagydíj sajtótájékoztatóján, a Formula.hu jelenlétében.

 



„Sokkal többet ehhez nem szeretnék hozzáfűzni, amit a leginkább sajnálok, az egyértelműen az, hogy valaki más miatt rengeteg ponttól estem el a bajnokságban” – folytatta a Red Bull pilótája, aki azonban – ahogyan az várható volt – nem szabadult a Hamiltonnal kapcsolatos kérdésektől.

„Lewis valóban felhívott, azonban a részletekbe most itt nem mennék bele, volt egy beszélgetésünk…” – erősítette meg a pletykát Verstappen. „Továbbra is úgy gondolom, hogy tiszteletlen volt részéről az, hogy a zászlót lobogtatva ünnepelt, miközben egy olyan versenyző, akit ő lökött a falba 51 G-s erőhatással, a kórházban volt.”

„Az ilyen szituációk mutatják meg, ki milyen ember valójában, mert ezt a győzelmet nem így kellett volna ünnepelni, és soha nem szeretném, ha engem így látnának az emberek egy nap. Ami a Lewis elleni versenyzést illeti, semmit sem fogok másként csinálni a jövőben, nem leszek óvatosabb, mivel én nem csináltam rosszul semmit. Keményen védekeztem, de nem voltam agresszív. Ha az lettem volna, rátolom a szalagkorlátra a belső íven, mikor megtámad.”

„A tízmásodperces büntetés egyértelműen nem volt megfelelő, hiszen átlagos körülmények között a Mercedesek és mi 40-50 másodperc előnyt is ki tudunk autózni a többiekkel szemben, így ez a tíz másodperc nem volt megfelelő. Lewis megmozdulása nem volt szándékos, egyszerűen elmérte a manővert, de ha én ilyet tettem volna, nagyon haragudnék magamra és semmiképp sem ünnepeltem volna ebben a formában.”

Kint vagy a Magyar Nagydíjon? Csatlakozz a Formula Aréna csoportunkhoz a Facebookon, és küldj képet arról, milyen a hangulat a Hungaroringen!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: