Steward
Balogh Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. szeptember 21. kedd
F1

Elutasították a Red Bull kérelmét, a Mercedes keményen odaszúrt

Az FIA elutasította a Red Bull felülvizsgálati kérelmét, mondván az inkább kreált volt, mintsem tényszerű, majd a Mercedes kemény közleményben reagált a történtekre.

Az elmúlt két hét azzal telt, hogy a Red Bull-osok a mercedeseseket támadták és fordítva, mondván Lewis Hamilton kilökte Max Verstappent a Brit Nagydíj első körében, miközben a Mercedes azzal védekezett, hogy Verstappen nem engedett akkor sem, amikor már nyilvánvaló volt, mi fog következni. Ahogyan arról szóltak a hírek, a Red Bull be is adta a kérelmét a felülvizsgálatra a Magyar Nagydíj előtt az FIA felé, azonban a Formula.hu értesülései alapján a Nemzetközi Automobil Szövetség megvizsgálta azt, de nem adott helyt annak, miután az energiaitalosok által csak "új bizonyítéknak" nevezett adatok nem győzték meg az FIA szakembereit, így Lewis Hamilton nem kap súlyosabb büntetést a rajt után történt ütközésért és megtarthatja győzelmét. Ezt később a holland De Telegraaf újságírója, Erik van Haren is megerősítette a Twitteren.

Lewis Hamilton akkor egy tízmásodperces büntetésben részesült a Max Verstappennel szembeni incidensért. A Red Bull már a helyszínen kifogásolta az eset és a büntetés súlyosságának egyensúlyát, és hétfőn jelezte is az FIA felé, hogy szeretné kérni az eset felülvizsgálatát a GPS adatokra hivatkozva. A beérkezett anyagokat azonban az FIA nem fogadta el, mondván azok nem talált, hanem "kreált" bizonyítékok voltak, ráadásul semmi jelentős újdonsággal nem rendelkeztek a Brit Nagydíjon látottakhoz képest. Nem is meglepő, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség nem fogadta el a Red Bull kérelmét, miután a Hamilton által használt ívet Albon segítségével kreálták újra egy tesztnapon, így a Red Bull felülvizsgálati kérelme nagyjából annyira volt kiforrott, mint a Ferrarié 2019-ben, a Kanadai Nagydíjon történtek után.

 

A Mercedes kisvártatva meg is jelentetett egy közleményt a közösségi média különböző felületein, melyben üdvözlik az FIA döntését, de persze nem mulasztottak el odaszúrni a rivális istállónak sem: 

„Örömmel halljuk az FIA döntését, amely visszautasította a Red Bull felülvizsgálati kérelmét! Mindazonáltal reméljük, hogy ezzel véget ér a Red Bull felsővezetésének összehangolt kísérlete arra, hogy foltot ejtsenek Lewis Hamilton jó hírnevén, ahogyan az az általuk az FIA részére bocsátott – sikertelen - dokumentumokban is látszik. Mostantól kizárólag az előttünk álló hétvége foglalkoztat bennünket, valamint az, hogy folytassuk a versengést a 2021-es világbajnoki címért!”

Várhatóan hamarosan a Red Bull is előáll a reakcióval és egy saját közleménnyel a történtekkel kapcsolatosan, mindenesetre jó lenne, ha már lassan végleg pont kerülne a történet végére.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?