DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
F1

Mostantól kezdve 2022-re koncentrál az Alpine

Nem erőlteti tovább az idei autó fejlesztését az Alpine csapata, a francia istálló ügyvezető igazgatója megerősítette, hogy a nyári szünet után már teljes mértékben a következő szezonra figyelnek.

A 2021-es év nagy kihívás elé állította a csapatokat, hiszen egyszerre kellett figyelni az idei esztendőben használt versenygépek fejlesztésére, valamint a következő szezonra, amikor is jelentős szabályváltozások következnek. Ezzel kapcsolatban már a rajongók is kaphattak némi ízelítőt a Brit Nagydíj hétvégéje előtt, az istállók pedig, ahogy közeledünk az év vége felé, úgy egyre inkább az új feladatokra próbálnak összpontosítani.

Így tesz most az Alpine is, Marcin Budkowski pedig elárulta, hogyan is tervezik folytatni a jelenlegi szezont.

„A szezon elején nagy lendületet vettünk és mindkét gyárunk, Enstone és Viry is keményen dolgozott az autó fejlesztésén. A fókusz viszont innentől kezdve már teljesen a 2022-es éven van, ami azt jelenti, hogy mostantól kevesebb alkatrész érkezik majd a pályára. A naptár második fele kimerítő lesz, így mindenki várja a pihenőt, de előtte egy kettős pontszerzést célzunk meg Magyarországon” ─ idézte Budkowski szavait a PlanetF1.



A franciák szakembere a pilótákról is szót ejtett, az év elején ugyanis Esteban Ocon nagyszerűen kezdett, ám a fiatal tehetség teljesítménye kicsit visszaesett, igaz még így sem kellett aggódniuk. A legutóbbi öt futamon ugyanis Fernando Alonso folyamatosan pontszerző helyen zárt.

„Szerintem Fernando most végleg elhallgatatta azokat, akik kételkedtek abban, hogy a visszatérése sikeres lesz. A sebessége továbbra is megvan, a versenyzői képességei pedig felülmúlhatatlanok, ezt Silverstone-ban kétszer is láthattuk. Úgy gondolom, ahogy halad előre az idő, úgy még tovább fogja hajtani magát és a csapatot is.”

„Két nehéz hétvége után jó volt látni, hogy Esteban is jó formába került és egy stabil hétvégével sikerült visszatérnie a pontszerző helyekre. Most építhet erre a jó teljesítményre és visszanyerheti a kiváló formát, ami a szezon elején is megvolt” ─ tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: