DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Alonso sebessége és mentalitása is meggyőzte az Alpine-t

Laurent Rossi szerint Fernando Alonso extra teljesítményt nyújt az autóban, a csapatot pedig folyamatosan motiválja és húzza előre - neki tetszik ez a mentalitás, úgyhogy 2022-ben is maradhat a spanyol.

Remekül alakul Fernando Alonso Formula-1-es visszatérése, a kétszeres világbajnok az utóbbi időszakban már egyértelműen a régi önmagát adja és csapaton belül is kezd meglógni Esteban Ocon elől. A spanyol klasszis ugyan napokon betölti a negyvenedik életévét, de második F1-es szakaszát nem egy évre tervezte: a szerződése egy plusz egy szezonra szól, vagyis ha a csapat úgy dönt, akkor 2022-re lehívhatja az opciót és megtarthatja a pilótát. Úgy tűnik, hogy ez fog történni...

00121020_275



"Nagyszerűen teljesít, olyan gyors, mint bármikor korábban és egyértelmű, hogy a legtöbbet hozza ki az autóból. Az autó azért nem extra gyors, de Fernando mégis képes vele néhány elképesztően nagy kört futni és jó helyre kvalifikálni. Eddig nagyon jó" - mondta Alonsóról a BBC-nek Laurent Rossi, az Alpine vezére. A spanyol megtartását pedig egyelőre a korábban sokat kritizált karaktere sem gátolja meg:

"Elképesztően könnyű együtt dolgozni vele. Már hat hónap eltelt, de nem ismertem fel azt a Fernandót, akit az emberek leírtak vázolnak. Mindig azt mondja, hogy ez vagy az nem elég, egy pontot szerezni nem elég jó, két pontot szerezni nem elég jó, ha valaki második, akkor az sem az, ha valaki első, akkor elsőnek is kell maradnia. De én szeretem ezt a hozzáállást. Mindenkit kihívás elé állít folyamatosan, de tisztelettel. Megteheti, mert bizonyított és nem hárítja másra a felelősséget" - magyarázta Rossi.

És hogy az Alpine megtartja-e? "Mindent jól csinál ahhoz, hogy meggyőzzön engem: le kell hívnunk azt az opciót."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: