DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Bizonytalan a Honda Verstappen motorja miatt

Továbbra sem tudni, hogy mi lesz Max Verstappen Silverstone-ban megsérült erőforrásával. Bár japánok technikai igazgatója legutóbb bizakodó volt, most már nem látják ennyire fényesen a dolgokat.

A Brit Nagydíj első körében Lewis Hamilton és Max Verstappen csatájának egy ütközés lett a vége, a holland pilóta pedig egy 51 G erőhatású becsapódást volt kénytelen elszenvedni. A balesetben a Red Bull versenygépe is komolyan megrongálódott, azóta pedig kiderült, hogy jelentős anyagi kár keletkezett az autóban.

Az egyik legnagyobb gondot viszont az erőforrás jelenti, amely szintén megsérült. A csapat motorbeszállítójának technikai igazgatója, Toyoharu Tanabe a futam után nem sokkal úgy vélekedett, hogy első ránézésre sokkal rosszabb állapotban volt a motor, mint ahogyan ők gondolták, így még valószínűleg menthetővé válik. Azt persze a Honda szakembere már akkor is megjegyezte, hogy csak a komolyabb ellenőrzések után tudnak biztosat mondani.

A jelenlegi helyzet azonban úgy látszik nem túlságosan biztató. A legfrissebb hírek alapján ugyanis még mindig nem tudják mi lesz a következő lépés.



„A Magyar Nagydíj előtt biztosan nem fogjuk tudni, hogy mi lesz vele. Az a trükkös ebben, hogy korlátozottak a kutatási lehetőségeink, mielőtt egy motort ténylegesen újra beindítanánk, így pedig nehéz megmondani, hogy egy erőforrás elég jó a versenyzéshez, vagy csak péntekre tartjuk meg” ─ idézte a RacingNews365 a Honda egyik szóvivőjét.

Amennyiben a Red Bull nem tudja újra felhasználni a Brit Nagydíjon alkalmazott motort, azzal lépéshátrányba kerülhetnek, miután Verstappen számára idén ez már a második volt, ami azt jelenti, hogy ebben az esetben szinte biztosan büntetés várna a pontversenyben vezető pilótára.    

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: