DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

McLaren: 2024-ben a vb-címért kell mennünk, nincs kifogás!

Zak Brown, a McLaren Racing vezérigazgatója elmondta, mik az elvárásai a közeljövőben csapatával szemben. Lawrence Stroll szerint egyvalami hiányzik a McLarennél a vb-címhez.

2013 és 2018 között megélte a földi poklot a McLaren, akik egy világbajnoki címért folyton harcban lévő istállóból a mezőny egyik leggyengébb tagjává váltak, alig-alig pontot szerezve. Hanyatlásuk már a Honda megérkezése előtt, a Mercedes-korszak végéhez közeledve megkezdődött.

Azonban a Renault-motorok elhozták a várt fellendülést Wokingba, az idei évtől pedig már ismét Mercedes-erőforrással versenyző McLarenek rendszeres látogatói a pódiumnak a futamok leintése után. Zak Brown elárulta, hogy szeretnék, ha ez a fejlődés a jövőben is jellemezné őket.



„Nehéz kijelölni a jövőben egy adott időpontot, amikor azt mondom, hogy végre a vb-címre kell ráhajtanunk, de talán 2024 lehet ez a dátum, mivel addigra megépül az új szélcsatornánk és megújul a teljes infrastruktúránk” – idézi Brownt a Grand Prix 247 oldala.

„Sajnálatos módon a mi szélcsatornánk az egyik legfejletlenebb, ami komoly hátrányt jelent számunkra, de úgy gondolom, hogy a 2024-es szezonra már nem lehetnek kifogásaink. Azt várom, hogy akkoriban több csapat lesz harcban a győzelemért, akár a végső sikerért is és szeretném, ha mi is egyike lennénk ezeknek a csapatoknak.”

Eközben az Aston Martin tulajdonosa, Lawrence Stroll elmondta, hogy a lenyűgöző felszerelés mellett van egyvalami, amivel a McLaren jelenleg nem rendelkezik: „Nem látok bele a dolgaikba, így nem tudom, képesek lehetnek-e elérni a céljaikat” – kezdte Stroll.

„Zak Brown rendkívüli módon elhivatottnak látszik, szereti tartani magát ahhoz, amit mond és nem szórják ész nélkül a pénzt. Azonban ahhoz, hogy világbajnoki címet nyerhess, szükséged van egy világbajnok versenyzőre is. Ami minket illet, mi eddig tartjuk magunkat ahhoz az elképzelésünkhöz, hogy négy-hat éven belül a vb-címre szeretnénk hajtani.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: