DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Fry: A Ferrari a 2022-es szezon sötét lova

Az Alpine technikai igazgatója, Pat Fry szerint a jövő évi szabályváltozások hasonló kavarodást okoznak majd a mezőny erőviszonyát illetően, mint a 2009-es módosítások. A Ferrarit tartja sötét lónak.

Nemrég bemutatta az F1 a 2022-es autók prototípusát, az eredetileg idei évre tervezett, azonban a koronavírus-pandémia miatt 2022-re eltolt szabályváltozások Pat Fry szerint alaposan felkavarják majd a száguldó cirkusz állóvizét.

Az Alpine technikai igazgatója a 2009-es változásokat hozta fel példaként a Racing News 365-tel készült interjúban: „Ez a szezon kissé olyan számomra, mint amikor 2008-ban a Ferrari harcolt a McLarennel” – kezdte Fry.



„Tudják, akkoriban a McLarennel a bajnoki címért harcoltunk” – folytatta az akkoriban még a wokingiaknál dolgozó szakember. „Nem igazán törődtünk a 2009-es autóval, az egészen az év októberéig nem is járt a szélcsatornában. Erre később a McLaren és a Ferrari is ráfázott, ugyanis 2009-ben jókora lemaradással küzdött mindkét csapat.”

Bár még ugyanabban az évben képes volt futamot nyerni a maranellói és a wokingi istálló is, végül nem tudták megállítani a Brawn GP-t és a Red Bullt, újabb világbajnoki címük pedig azóta is várat magára.

„Ezúttal a Mercedes és a Red Bull vív kiélezett harcot a bajnoki címért, ez pedig nyilván hátráltatja őket a jövő évi autó fejlesztésében, ennek köszönhetően pedig a kisebb lemaradásban lévő istállók tehetnek egy nagyobb lépést előre. Most úgy gondolom, hogy a Ferrari lehet a következő szezonban a sötét ló. Sokkal korábban kezdték a munkát, mint bárki más, ráadásul minden eszköz adott számukra.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: