DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Vetteltől tanult, Mazepintől kikapott Schumacher

Idén csupán második alkalommal ugyan, de az F1-es Brit Nagydíjon csapattársa mögött ért célba a német újonc, aki szerint orosz kollégája a gumikezelés terén bizonyult jobbnak nála.

Monaco után Silverstone-ban fordult elő másodszor, hogy a Haason belül nem Mick Schumacher, hanem Nyikita Mazepin ért előrébb célba egy futamon. A német pilóta nem is tagadta, hogy nehéz versenyt tudhat maga mögött, sőt azt is elmondta, hogy szintén újonc kollégája a gumikezelés terén tudott valami olyat produkálni a Brit Nagydíjon, amit ő nem:

„Nem volt egyszerű. Úgy gondolom, sajnos szenvedtünk kissé a gumikkal és azzal, ahogy ezt megközelítettük. Ebből tanulnunk kell, s erősebben visszatérnünk Budapesten” – idézi Schumachert a Formula-1 hivatalos honlapja. „Csapatszinten próbáljuk nem túlmelegíteni az abroncsokat a verseny elején, és úgy tűnik, Nyikita kicsit jobban nyomta az első körökben, mégis sikerült a működési tartományban tartani a gumikat. Úgyhogy ezt megpróbálom majd kielemezni, mert jóval gyorsabb is lehettem volna.”

schumacher-mazepin-silverstone-haas-1



Mazepin valóban elismerte, hogy sikerült jól beállítaniuk az autóját a briteknél szokatlan hőség miatt tapasztalt nagy gumikopáshoz: „Úgy vélem, sikerült egy nagyon jó beállítást találnunk a hétvége elején, amely nem működött a legjobban az időmérőn, de nagyon jól szuperált egy olyan pályán, ahol ennyire jelentős volt a gumikopás. Úgyhogy jó volt” – fogalmazott az orosz.

Visszatérve Schumacherre: a futam egy pontján a vele jó viszonyt ápoló, sőt már-már mentori szerepben tetszelgő Sebastian Vettel is összetalálkozott a pályán, miután az Aston Martin pilótája megforgott az újraindítást követően. Schumacher azonban nem ment bele csatába a gyorsabb ellenféllel, inkább megpróbált még többet tanulni négyszeres világbajnok honfitársától:

„Nyilván láttam sajnos, hogy az ő versenye sem úgy alakult, ahogy tervezte, ami sajnálatos. Ezért nem is akartam kihívást jelenteni neki, mert tudtam, hogy úgyis gyorsabb lesz. Úgyhogy inkább próbáltam tanulni tőle, semmint feltartani.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: