DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

McLaren: Elégedettség a hibák ellenére

Talán egyik legerősebb hétvégéjét zárta vasárnap a McLaren, Lando Norris szokásos remek 4. helye mellett Daniel Ricciardo 5. pozíciója csak a hab volt a tortán. Bár voltak hibák, a főnök elégedett.

Noha a Brit Nagydíjat követően a McLaren 19 pontos előnye a Ferrarival szemben a konstruktőri bajnokságban 15 pontra csökkent, a dobogós Charles Leclerc révén, a csapat így sem távozott keserű szájízzel a hazai futamukról. Pedig a verseny nem volt problémamentes, a negyedik helyen célba érő Norris már vasárnap azt nyilatkozta, szerinte az elrontott kerékcsere a dobogótól fosztotta meg.

Ám ahogy a brit tehetség sem volt vigasztalhatatlanul csalódott, úgy a McLaren csapatfőnöke, Andreaas Seidl is pozitívan értékelte a hétvégi teljesítményüket. A Valtteri Bottasszal vívott küzdelmet eldöntő, hat másodperces bokszkiállásra ő sem büszke, de mint elmondta, a csapaton belül senki nem hibáztat senkit. „Eddig sorozatosan jó kerékcseréink voltak, most sajnos akadt egy kis gond. Egy elcsorbult kerékanyának köszönhető, hogy hat másodpercre nyúlt a kiállás.”

Mint a német kijelentette, egyik szerelőnek sincs ebben felelőssége. „Ugyanaz a szerelőgárda volt, mint mindig, az ő teljesítményüknek semmi köze ehhez. Nagyszerű kiállásokat bonyolítottak le, különösen az elmúlt két hónapban, miután előreléptünk. Ez valami olyasmi, amit egy ideje nem tapasztaltunk, szóval ki kell elemeznünk, hogy mi történt, és gondoskodni róla, hogy többet ne forduljon elő.”



Seidl kritika helyett csak dicsérni tudta Norris embereit. „Hatalmas köszönet a szerelőgárdának a sok gyakorlásért, és az elmúlt év fejlesztéseiért is. Ez most egy lassú kiállás volt, de közel sem olyan katasztrofális, amiket akár korábban láthattunk. Persze sose szeretnéd, hogy ilyen megtörténjen, de ha már megesik, akkor legalább tuti, hogy biztonságos [a kerékcsere], és lehetővé teszi, hogy versenyben maradjunk. Ami a végkimenetelt illeti, természetesen ez pontot is tett a Valtteri-Lando csata végére. Nehéz megmondani, hogy lett-e volna esély a harmadik helyre” – hangzott a csapatfőnök véleménye.

Seidl nemcsak Norris csapatának erőfeszítéseivel volt elégedett, másik pilótájuk, Daniel Ricciardo is mosolyt csalt az arcára ötödik helyével. Az ausztrál egész szezonban megszenved az autóval, és ez az eredmény végre egy jó jel a későbbiekre nézve. „Nyilvánvalóan még mindig sokat kell fejlődnie, hogy utolérje Landót. De a legfontosabb, hogy lépésről lépésre halad előre, egyre komfortosabban érzi magát az autóban, az időmérőn és a versenyen is. Az előző versenyekhez képest ez most hatalmas ugrás volt, ami nagyszerű.”

A Méhészborz Silverstone-ban elmondta, hogy valóban javult-e, az majd a Hungaroringen derülhet ki, ami egy teljesen más karakterisztikájú pálya, mint a gyors brit aszfaltcsík. Seidl hasonlóan vélekedik erről, szerinte is jövő héten kaphatnak választ sok kérdésre. „Csak ismételni tudom, amit Daniel mondott. Akkor fog ő is fordulópontról beszélni, ha ez a mostani gyakoribb lesz, és ha Magyarországon is tudja hozni ezt a teljesítményt” – összegezte várakozásait a csapatfőnök, aki továbbra is bizalommal és türelemmel fordul versenyzője felé.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: