DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Norris bánja az elvesztett dobogót

A reménytelennek hitt győzelmet visszahozó Hamilton mellett egy másik helyi kedvenc, Norris is remekelt a Brit Nagydíjon, a fiatal tehetség épp csak lemaradt a pódiumról. Ez a tény bántja is őt.

Bár a világbajnoki csata nem róla szól, Lando Norris mégis az egyik legjobban teljesítő versenyző idén. A tizedik versenyhétvégén vagyunk túl, a fiatal tehetség pedig tizedjére gazdagodott értékes pontokkal. A mezőnyből ő az egyetlen, akinek ez a bravúr sikerült idén, kiegyensúlyozott versenyzése pedig a bajnoki tabella harmadik helyét éri.

Norris eredetileg az 5. helyről, Charles Leclerc és Valtteri Bottas mögül kezdte a futamot, de remek rajtjával a finnt azonnal maga mögé utasította. Miután pedig az élen kakaskodó Lewis Hamilton és Max Verstappen összeütköztek, azonnal a harmadik helyen találta magát.

Az első etapban végig ott is maradt, azonban a kerékcsere pillanatok alatt tönkre is tette a napját. A McLaren szerelőinek hat másodperc alatt sikerült végezniük a művelettel, aminek köszönhetően a korábban a bokszba hajtó Bottas mögé tudott csak visszasorolni. Hamilton 10 másodperces büntetése után ugyan újra a harmadik hely lett az övé, de a frissebb gumikon érkező hétszeres világbajnokot már nem tudta olyan eredményesen maga mögött tartani, mint Ausztriában; honfitársa gyakorlatilag kikerülte őt.



Norris így a negyedik helyen végzett, és ha a csapatára gondol, akkor annyira nem is szomorú emiatt, de hangulata az elégedettől is messze van. „Nem is tudom, mit mondjak. Végtére is nagyon jó verseny volt. Negyedik lettem a hazai nagydíjamon, és ez jó eredmény a tegnapi hatodik után. Csak éppen itt egy kicsit többet szerettem volna” – nyilatkozta a brit a leintést követően.

Szerinte igenis képes lett volna kemény csatát vívni a dobogóért, ha nincs az a baki a bokszban. „Az első etapban végig harmadik voltam, és megvolt a tempónk, hogy tartsuk őket [a Mercedest]. Elkapni őket, vagy bármi mást csinálni nem feltétlenül tudtunk volna. De a kerékcsere miatt nem volt lehetőségem elöl maradni és a végsőkig védekezni. Jó lett volna harcolni érte és megragadni a lehetőséget, de a negyedik és az ötödik hely így is remek eredmény a csapatnak” – utalt arra, hogy csapattársa, Daniel Ricciardo közvetlenül mögötte zárt.

A saját elszalasztott esélye mellett a közönséget is sajnálja, de legközelebbre jobb szórakozást ígér nekik. „Nem arról van szó, hogy frusztrálna a negyedik hely. Csak az idegesít, hogy nem volt lehetőségem harcolni, egy jó showt összehozni, és legalább egy kicsit versenyezni. De így is élvezetes hétvége volt. Csodás volt ismét látni a rajongókat, sokkal élménytelibb volt így, versenyzőként nagyon sokat jelent. Elképesztő, alig várom, hogy jövőre visszatérjünk” – hálálkodott a brit is a hazaiak támogatásáért.  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: