DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ricciardo: Alonso a versenyzés legnagyobb mestere idén

Nem sikerült éppen földbe döngölően izgalmasra a történelem első F1-es sprintfutama, ám Fernando Alonso csodálatos produkciója miatt nemcsak mi döbbentünk meg, hanem Daniel Ricciardo is.

Visszatérése óta piszkálják Fernando Alonsót a kora miatt (másfél hét múlva már a negyvenet tölti be), ám az utóbbi hetekben annyira felvette a ritmust, annyira jól megy az időmérőkön és a versenyeken is az egyébként a középmezőny hátuljára való autójával, az Alpine-nal, hogy kezdi kritikusait is meggyőzni, hogy elkapta a fonalat és az életkor csak egy szám.

A szombati sprintfutamon a tizenegyedik rajthelyről egyetlen kör leforgása alatt az ötödik helyre jött előre úgy, hogy senki nem esett ki előle, csak jól helyezkedve, néhány bátor, de végig szabályos és fair manővert bevállalva autózta körbe vetélytársait. Hat előzést mutatott be az első bő fél körben, lélegzetelállító produkciót nyújtott. Igaz, több helyről azt a kritikát kapta, hogy az egyenesekben a védekezési manőverei közben cikázott a pályán többszöri irányváltással, de nem kapott büntetést.

Alonso az elején teljes erőbedobással előzgetett, Ricciardót lenyűgözi a spanyol ász versenyzési szenvedélye


Utána ugyan két jóval gyorsabb autó ellen meg kellett adnia magát és végül „csak” hetedik lett, de teljesítményével lenyűgözte a McLarennel versenyző Daniel Ricciardót is. „Szeretnék szívből gratulálni Fernandónak, hogy ezt a sprintkvalifikációt igazán izgalmassá tette. Egészen fenomenálisan jött el a rajttól, állandó veszélyt jelentett ravasz támadásaival. Azt hiszem, nagyszerű látni, hogy így megy neki, mert ahogy minden sportban, nála is mindig kérdezik, hogy az életkor meghatározó-e” – mondta el véleményét Daniel Ricciardo a Sky Sports F1 adásában.

„Úgy vélem, az egész mezőnyben ő versenyez idén a legjobban, óriási erővel vívja meg csatáit, nagyszerű ezt látni. Ha valakinek ennyi idősen ilyen csodálatos szenvedélye és hajtóereje van a versenyzéshez, akkor látható, hogy ilyen magas szinten is képes lehet az ember versenyezni.”

Alonso első körös remeklését IDE KATTINTVA nézhetitek meg újra.

„Véleményem a sprintfutamról? Mivel eddig is a vasárnapok voltak a kedvenceim a versenyhétvégéken, mert ott lehetett egymás ellen menni, csatázni, ezért részemről oké a dolog, mert így nem egyszer, hanem kétszer is megtehetjük ezt egy hétvégén” – tette hozzá a tapasztalt ausztrál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: