DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hamilton hibázott Coulthard és Webber szerint

A jelenleg televíziós szakértőként dolgozó korábbi pilóták szerint a címvédő tehető felelőssé az első körben történt ütközésért. A skótok korábbi versenyzője úgy véli, egy korszakos csatát láttunk.

A Brit Nagydíj első körében az élről induló Max Verstappen és Lewis Hamilton óriási harcot vívtak, ám ennek egy csúnya ütközés lett a vége, melynek végén a holland húzta a rövidebbet. Az esetért a Mercedes versenyzője 10 másodperces időbüntetést kapott, ám ennek ellenére jó tempót ment és végül megnyerte a futamot.

A Channel 4 csatorna két szakértője a közvetítés során, egyértelműen a britet hozta ki hibásnak, ugyanakkor megértik az ő álláspontját is, David Coulthard pedig emlékeztetett rá, hogy láttunk már hasonló eseményeket a múltban több alkalommal is.

„Miután kibújt a szélárnyékból, Max nyitva hagyta a kaput és elég hely volt számára, de Hamilton túl nagy tempót vitt át azon a kanyaron. Vállalnia kell ezért a felelősséget, mivel Max elég helyet hagyott neki. Tudjuk jól, hogy ez nem az a kanyar, ahol simán előzni lehet, kivétel, ha nem vagy teljesen belül, de Lewis tudta, hogy akkor lehet esélye, ha beteszi az autót és meglátja mi fog történni” – mondta Coulthard.

„Ez egy korszakos csata, hasonlóan, mint annak idején Senna és Prost, vagy Mansell és Piquet között. Ez mindig is így volt és szerencse, hogy amikor ez megtörtént, senki sem sérült meg.”



A Red Bull egykori pilótája, Mark Webber is egyetértett ezzel, szerinte a hétszeres világbajnok túlságosan is optimistán viselkedett abban a helyzetben és elég ügyetlen volt a manővere során.

„Azt hiszem, egy kezünkön meg tudjuk számolni, hányszor volt olyan, amikor Lewis Hamilton valami viszonylag ellentmondásos dologba keveredett. Nico Rosberggel persze igen, de egyébként nem túl sok ilyen alkalom volt eddig. Nem hiszem, hogy büszke lesz erre a mozdulatára, szerette volna újra megkapni a lehetőséget, de az utolsó pillanatban az már Max kanyarja volt” – említette az ausztrál.

Webber úgy gondolja, hogy Hamilton nem csak a világbajnoki címért folytatott csata miatt döntött így, a hazai közönség is közrejátszhatott ebben.

„Egy ilyen mozdulat azon a helyen túl optimista dolog volt és kicsit ügyetlen Lewis részéről, de vajon megpróbálta volna-e ezt a mozdulatot egy másik helyszínen? Szerintem a jelenlegi alkalom és az érzelmek miatt megpróbált valami nagyon különlegeset csinálni. Rendkívüli trófeagyűjteménye van és nagy dolgokat ért el a karrierje során ezen a pályán, de ez akkor is igazán optimista volt. Lehet, hogy tévedek, de úgy gondolom, az alkalom ezúttal felülkerekedett rajta” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: