DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hamilton: Ez az álmom, előttetek nyerni!

Drámai és kiélezett versenyt hozott a Brit Nagydíj, melyet a hazai hős diadalát hozta. Hamiltont sem büntetés, sem csapattárs, sem Leclerc nem állíthatta meg, hogy nyolcadszor is diadalmaskodjon.

Az első kör eseményei, de különösen a büntetés után valószínűleg kevesen fogadtak volna arra, hogy Hamilton visszahozza a futamot. A Max Verstappennel történt ütközésben – mely miatt a hollandot elővigyázatosságból kórházba szállították – a felügyelők őt találták vétkesnek, és 10 másodperces büntetéssel sújtották.

Az incidens után a vezetést Leclerc vette át, és egészen a hajráig az élen is állt, miközben a szankciót letöltő Hamilton Valtteri Bottas és Lando Norris mögött találta magát. A hétszeres világbajnok azonban nem engedte el a győzelmet, mellyel most volt a legjobb esélye arra, hogy csökkentse hátrányát a kieső Verstappennel szemben.



 

A verseny korábbi szakaszában motorproblémákkal küzdő Leclerc-et végül a frissebb gumikon maga mögé utasította, a verseny után pedig eufórikus hangulatban szállt ki az autóból. A brit közönség már az előzés pillanatától kezdve éltette őt, az éljenzés pedig az interjúkkor még hangosabb lett. Hamilton pedig rögtön köszönetnyilvánítással kezdett. „Ez egy nagyon kimerítő verseny volt. De ez a legeslegeslegjobb közönség itt! A hazai közönségnél nincs jobb! Annyira hálás vagyok a nézőknek. Ez az álmom, hogy előttetek győzzek! Köszönöm nektek, élvezzétek és vigyázzatok magatokra!” – üzent teli torokból a brit szurkolóknak Hamilton.

Ezután a csapatát méltatta, mely ezen a kemény versenyen segítette őt. „Ez csapatmunka volt, elképesztő erőfeszítés tőlük, és csapatmunka Valtterivel is. Nagyon nehéz volt, de az elmúlt hetek, amiket a gyárban töltöttem, megtérültek.” Ami pedig azt az első kört illeti, a véleménye, melyet már a futam közben kifejtett, cseppet sem változott. „Azt szeretném, hogy az alapján ítéljenek meg, ahogy hozzáálltam. Mellette voltam, és Max is nagyon agresszív volt, nem hagyott helyet” – nyilatkozta Hamilton.

Ami Bottast illeti, bár nem futott emlékezetes versenyt, ő is örül a csapat sikerének. „A tegnapi rajt is szoros volt, ez is. Ez volt a gyengém, kicsit most nehezebben ment. Lando előtt kellett kiállnunk kereket cserélni, nagyon korán, hogy versenyképesek lehessünk. De legalább őt elkaptuk. Ezek értékes pontok a csapatnak, és megyünk tovább előre” – foglalta össze futamát röviden a harmadik helyen záró finn.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: