DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Leclerc: 200 %-ot nyújtottam, de ez sem volt elég

Mindössze két és fél kör választotta el Charles Leclerc-t idei első győzelmétől, azonban a ferraris tisztában van vele, hogy nem lehet oka szomorkodni a második hely miatt, ráadásul ő mindent megtett.

Max Verstappen és Lewis Hamilton balesete után Charles Leclerc azonnal átvette a vezetést a Brit Nagydíjon, az új rajtnál pedig állva hagyta a mezőnyt, de Lewis Hamilton végül levadászta a monacói pilótát az 52 körös verseny 50. körében.

A Ferrari versenyzője a futam közepén folyamatosan arra panaszkodott, hogy kihagy a motor az autójában, s bár többször motorbeállítás-módosítást követően is úgy tűnt, hogy nem múlt el a probléma, végül sikerült megoldania az olaszoknak, hogy célba érjen Leclerc.

„Nehéz teljesen élvezni ezt a pillanatot, mivel ez egy hihetetlen verseny volt, amin nem is 100%-ot, hanem 200-at nyújtottam, egyszerűen mindent beleadtam, de ez sajnos pont nem volt elegendő az utolsó két körre” – mondta Leclerc a verseny leintését követően Jenson Buttonnek.

leclerc-dppi



„Gratulálnom kell Lewisnak, aki fantasztikus munkát végzett és jó végre ennyi rajongót látni a lelátókon. Mindazonáltal sajnálom, hogy csak egy kicsi hiányzott a végén. Az időmérőt követően már éreztük, hogy versenyképesek leszünk, de azért arra nem számítottunk, hogy a győzelemért fogunk küzdeni.”

„Hihetetlen teljesítményt nyújtottunk, az autó különösen a közepeseken viselkedett jól és ment jó tempót, s bár egy kicsi teljesítmény hiányzott a végén, ez így is sokkal erősebb eredmény, mint amihez mostanában hozzászokhattunk” – mondta Leclerc, aki megdicsérte az egész csapatot ezt követően.

„Nagyon büszke vagyok a csapatra. Az ilyen versenyek mindenkit feltüzelnek és azt mutatják, hogy jó munkát végzünk és jó irányba haladunk. Ezt tovább kell folytatnunk, és bár tudjuk, hogy nincs kikövezve a győzelem felé vezető út, mi oda akarunk kerülni és ezért mindent megteszünk majd.”

Gyertek, beszéljük ki a biztosan indulatokat keltő Brit Nagydíjat a Formula Aréna Facebook-csoportban, ahol megannyi F1-rajongóval oszthatjátok meg nézeteiteket!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: