DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Verstappen bizonytalan, győzhet-e Silverstone-ban

Sorozatban három győzelem után a Red Bull pilótája óvatos, hiszen a Mercedes fejlesztéseket vet be Nagy-Britanniában. Egy másik új tényező a sprintkvalifikáció lesz: három pont a tét, ezért megnyerné, mint bármelyik futamot.

A bajnoki éllovas – Pierre Gaslyvel párban – nyitotta a Brit Nagydíj hivatalos csütörtöki sajtótájékoztatóját, melyet a 2022-es versenygép életnagyságú modelljének bemutatása után tartottak.

„Ez az egyik kedvenc pályám, mert nagysebességű, egy Formula-1-es autóban pedig az ilyen pályák élvezetesek. A vonalvezetésen túl pedig csodálatos lesz, hogy teltház előtt versenyzünk, miután már Ausztriában is nagyon sok rajongó volt. Tavaly itt nagyon hiányoztak!” – mondta a 2020-ban a Silverstone-ban tartott 70. Évfordulós Nagydíjat megnyerő Max Verstappen az eseményen, melyen a Formula.hu is jelen volt.

 



„Erre nehéz válaszolni” – felelte, mikor sorban negyedik győzelmének esélyéről kérdezték. „Mint tudjuk, a Mercedes fejlesztéseket fog idehozni, ezért egyelőre várnunk kell. A hétvégi formátum miatt is más lesz ez a nagydíj. Természetesen arra számítok, hogy versenyképesek leszünk, de nehéz most megmondani, hol fogunk végül végezni.”

A hétvégi formátum a sprintkvalifikáció debütálását takarja: szombaton 100 kilométeres futam dönt a vasárnapi nagydíj rajtsorrendjéről. Ráadásul az első három helyezettnek még pontok is járnak, ezért adta magát a kérdés, Verstappen úgy kezeli-e, mint bármelyik másik versenyt.

„Nem vagyok sem mellette, sem ellene, először inkább várjuk meg és nézzük meg, mi lesz belőle. Mivel ez is egy futam, próbáljuk megnyerni. Három extra pontot lehet vele szerezni, szóval még szép, hogy nyerni szeretnénk. Azt is tudjuk viszont, hogy a vasárnapi verseny a legfontosabb. De először várjunk meg, aztán alkossunk ítéletet róla” – állt hozzá körültekintően a szombathoz Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: